Сръбският номер 1 отбелязва всяка година Хелоуин, като и сега не пропусна да го направи, появявайки се на корта с маска на Жокера. Джокович пропусна последните два месеца заради контузия в гърба и очевидно бе изляза от ритъм.

Той спечели първия сет, след като проби на два пъти съперника си, но бе разконцентрира във втората част и опитният Малис изравни. Спечелилият три титли от Големия шлем през тази година Джокович поведе с 3-0 в решаващия сет, но се пропука, когато сервираше за мача при 5-4. Той все пак успя да постигне нов пробив и да стигне до успеха след два часа и 12 минути, пред погледа на феновете и маската, която стоеше на стола му.

"Тя ме гледаше през целия мач. Беше доста плашещо", пошегува се Ноле след двубоя.

"Не направих особено добър мач. Изиграх много по-силни мачове през тази година, но сега най-важното е, че се чувствам физически добре на корта", допълни сърбинът, цитиран от Гонг.

В следващия кръг той ще срещне победителя от двойката Тобиас Камке - Лукаш Кобот. Изненадваща загуба в първи кръг допусна чехът Томаш Бердих, който бе победен от Кей Нишикори в три сета. Японецът записа победа 3-6, 6-3, 6-2 и ще срещне Андреа Сепи във втори кръг.

Победи вчера записаха още Ярко Ниеминен, Иван Любичич и Станислас Вавринка.