С непривична за него скромност той заяви пред представителите на пресата, че предпочита отборните трофеи в първенството на Испания или Шампионската лига и би разменил новополученото си отличие за един от тях.

Роналдо вкара 40 гола в Примера през миналия сезон, което е рекорд. Португалецът е първият играч на Реал след Уго Санчес през 1990 година, който получава трофея.

Роналдо надделя над Лионел Меси от Барселона в класацията. Аржентинецът остана с 31 попадения. На трето място е италианецът Антонио Ди Натале от Удинезе с 28 гола.

"Това е награда за всички португалци. Искам да споделя трофея със съотборниците си, треньорите и феновете, а също и със семейството си. Всички те бяха важни, за да спечеля наградата", призна Роналдо на церемония в Мадрид.

С Кристиано бяха и две легенди на футбола - Алфредо Ди Стефано и Еузебио.

"Най-добрите играчи играят в най-добрите отбори и Кристиано прави същото в Реал Мадрид. Надяваме се това да продължи много години. Поздравления", сподели Ди Стефано, почетен президент на "белия балет".

"Предпочитам отборните трофеи пред индивидуалните. Това е много важен момент от кариерата ми. Но бих сменил този приз за трофея от Шампионската лига или Ла Лига. Предпочитам да спечеля нещо на отборно ниво", каза победителят.

Роналдо не пропусна да спомене и човека, който го превърна във футболист от световно ниво - мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън.

"Той е много важен човек за кариерата ми и част от успеха ми дължа на него", не скри уважението си португалецът, цитиран от Novsport.

Роналдо: Това ще бъде славна година за Реал Мадрид