- Дълго време съм в ЦСКА - и като състезател, и като треньор. Познавам обстановката в клуба добре. Сега сме в етап на промяна на треньори. Особено, когато товa се случва в движение по време на шампионата , има напрежение. Целта е по най-бързия начин да се нормализират нещата. Футболистите добре познават нашия екип – и мен, и Дуци, и Зафиров. Но трябва да знаят и нашите легенди, ветерани , за да знаят какво е представлявал нашият клуб. Това е задължително.", коментира Пенев на брифинга.

На въпрос дали Миньор може да изненада ЦСКА в събота, Пенев отговори:

"Посоката и настройката на нашия отбор са победа и друго въобще не трябва да се мисли".

Пенев обясни, че Мишел Платини и Грегъри Нелсън не са в конфликт с ръководството, а просто имат леки контузии и затова са извън групата за мача с перничани.

"Леки контузии имат, ние носим отговорността, консултации с докторите. Нашето решение – трябва да починат, за да са пълноценни за следващите мачове".

Пената направи и кратко обобщение на трите седмици откакто пое "червените"
- За три седмици ние от ръководството имахме възможност да се запознаем отблизо с някои въпроси. Откакто съм започнал треньорската си кариера, винаги номер едно в моето изказване е било ред, плюс дисциплина, плюс колектив."

Според Стратега от Мировяне проблемът на ЦСКА е представянето на играчите в мачовете, а не спортно-техничекото ръководство.
- Нямаме проблем със спортно-техническото ръководство. Имаме проблем кой как ще се вложи в мачовете. Според мен винаги трябва да има едно взаимоуважение, коректно отношение към колегите.