Снощи в Залцбург краката им се отделиха за кратко, но после земното привличане пак ги закова при дънните риби. Оттук-нататък тренировките на Левски би трябвало да протичат основно по следния начин: Гонзо нарежда на играчите да шутират последователно от 30, 20, 10 и 1 метър разстояние от вратата. Докато някой я уцели. Защото до този момент те успешно мерят красивите трибуни на европейските стадиони и грозните писти на нашите.
Белким някой някога ритне във вратата. И да не забравя - да се пита УЕФА дали гредите не могат да се отстранят от правилника. Врати без греди, ако е възможно...
Ред Бул Залцбург 1:0 Левски
ЦСКА 0:2 Базел
Другото упражнение трябва да бъде центрирания и удари с глава. До този миг не знаем как се справят "сините" с този компонент от играта, за да дадем оценка. И задължително през зимния трансферен прозорец да бъдат привлечени високи, снажни и физически силни футболисти. Без значение от техните постове. ЦСКА бе надборен, надскочен, надтичан и, ако ми позволите новия глагол, "надкомбиниран" от Базел. Изобщо надигран по всички показатели.
Трябва да призная, че докато гледах мача, си мислех, че нашите грандове би следвало да изглеждат именно като швейцарците снощи. Така си ги представям в моите много-много оптимистични мечти. А междувременно ЦСКА потъва надолу като гюле. Любо Пенев усети тенденцията навреме, но засега не може да я стопира. Даже отдолу, на дъното, от сегашната червена позиция вече се вижда нещо синичко. А иначе и Левски, и ЦСКА са убедително последни в групите си. Там им е мястото!
Светослав Табаков, Гонг
Базел сломи безидеен ЦСКА
Левски записа поредна загуба, този път от Ред Бул
Любослав Пенев: Базел ни изнесе футболна лекция (видео)
Гонзо: Тежко е, когато си надиграл някой, а да загубиш
Георги Петков: Това не е истина, явно има някаква прокоба
Живков: Ще се случват нови неща в отбора