"Това е срамно. Това е престъпление. 24 ча­са преди мача да не знаем къде ще играем. Къде го има това. Щели сме да разберем, като се качим на автобуса. Срам! Наемът на Наци­оналния стадион "Ва­сил Левски" е 5000 лв. Нека ги дадат. Съоръ­жението в "Надежда" не става. Там няма ни­какви условия. Козир­ката може да падне, някой може да умре, не дай си Боже. Питам шефовете на Локо (Сф) - човешкият живот 5000 лв. ли струва", ата­кува яростно босът на най-стария столичен клуб.

По програма малкото столично дерби трябва да се състои в "Надеж­да". Полицията отказва да охранява домакинските срещи на Локо (Сф) и именно заради това на­чалото на мача с Види­ма-Раковски (0:1) бе от­ложено с 10 минути.

Първоначално не тряб­ваше да се допускат и фенове на стадиона, но в крайна сметка входо­вете бяха отворени.

"Не знам къде ще иг­раем. Имаме проблеми с документи и с други подобни неща. Дано приемем Славия на нашия стадион каза пък треньо­рът на "железни­чарите" Антон Велков.

Иначе за самия мач прези­дентът на Сла­вия заяви: "Ако играем както срещу Лудогорец, ще се класираме в Европа. Нека само не се отпускаме и да си мислим, че Локо (Сф) са се побе­дили сами. Тряб­ва да сме се­риозни от първата до последната минута и да се поздравим с трите точки", завърши Стефанов.