Веднага след края на полуфинала, цялото ръководство на централата се събра на спешна сбирка, продължила около час. Някои от участниците не пожелаха да коментират какво се е обсъждало, но Любо Ганев допълни още:

"Утре ще излезем с решение и становище, но трябва да има промени. Радо Стойчев не успя да мотивира тези момчета. Начело трябва да бъде човек, който не само добре познава играчите, но и ги мотивира. Един такъв е Силвано Пранди. Още не е разговаряно с него, но защо той да не се върне като треньор."

Самият италианец Пранди, който бе в България за изнасянето на треньорски курс също остана в Арена София, но с оглед нагласите и реакциите на участващите в срещата е 99% вероятно, Радостин Стойчев да бъде освободен от поста селекционер на България и на поста отново да бъде върнат Силвано Пранди. Други от спряганите варианти са Пламен Константинов и Мартин Стоев.

Ето още какво каза Любо Ганев в полунощ след късната сбирка на федерацията:

"Наистина много сме огорчени от това, което се случи, защото имахме златна възможност. Като федерация направихме всичко възможно домакинството на тази квалификация да бъде при нас. Създадохме максимален комфорт за момчетата за подготовка и работа. Всички се надявахме да спечелим квотата още тук, но това за съжаление не стана. На срещата си поговорихме и сигурно утре ще направим извънредно заседание. Показахме нашето огорчение от това, което се случи. Това, че не съм почитател на Радостин Стойчев няма нищо общо, защото съм спортист и Българин. 13 години съм бил в националния отбор и искам този отбор да играе на Олимпиада. За мен нашия отбор може да бъде винаги на първите три места на големи състезания."

"Не само като член на УС, но и като българин наистина много исках да спечелим тази квалификация, защото отборите не бяха толкова силни. Моето лично мнение е, че Радостин Стойчев трябва да си ходи. Не успя да мотивира отбора достатъчно, а да не говорим и за грешките, които бяха направени. Давам и най-елементарния пример – не можеш да водиш с 4 точки в 4-ия гейм, в мач който върви за теб и да изкараш основния си състезател Матей Казийски да седне на пейката. За какво?! Да се е уморил на 26 години?! Навремето играехме мачове по 3 часа и половина и никой не ни сменяваше заради умора. Ако се взима решение то ще бъде утре (неделя). Нас ни интересува бъдещето на този отбор, а имаме още един шанс за Олимпиада".

"Самите грешки не трябва да бъдат повод за самата промяна, а заради бъдещето. Ще направим максималното като федерация всичко необходимо за момчетата за следващата квалификация. Малко ще бъдат хората, на които можем да се спрем. Със сигурност треньорът, който ще води отбора трябва да го познава много добре. За мен Силвано Пранди е най-големият тактик и е донесъл много на българския волейбол и може много да помогне. Още не сме говорили с него дали е съгласен, но пак казвам, че ще бъде много по-добре, ако отборът се поеме от човек, който го познава в детайли. Навремето когато избирахме Мартин Стоев за треньор ни впечатли неговата мотивация и въпросът дали той може да се върне остава отворен. За мен Радо не успя да мотивира отбора. Треньорът е този, който води отбора към победата. За мен Стойчев трябва да си отиде."

България загуби полуфинала срещу Германия