Стивънс, която спаси пет мачбола срещу световната номер едно, отстрани в миналия кръг една от основните фаворитки Серена Уилямс. Азаренка обаче се пребори за успеха с 6-1, 6-4 и ще излезе срещу китайката Ли На, която в другия полуфинал, даде само четири гейма на спряганата за гадже на Григор Димитров Мария Шарапова.

Азаренка проби Стивънс още в първия гейм на срещата и успя да спечели първия сет за едва 32 минути. Американката се опита да се върне в мача с началото на втория сет, но състезателката от Беларус не го позволи, повеждайки с 2-0. След това Азаренка се нарани и Стивънс върна пробива. Първата в света обаче поведе наново с 5-3, преди 19-годишната състезателка да спаси невероятните пет мачбола и да върне брейка за 4-5. След това Азаренка получи медицинска помощ и в крайна сметка затвори мача.

30-годишната Ли пък ще се бори за втората си голяма титла след победа с 6-2, 6-2 над Шарапова за игрално време 1:33 часа. Шарапова загуби само девет гейма по пътя си към полуфиналите, рекорд на турнира, но Ли се оказа прекалено сериозен тест за нея, въпреки че изоставаше с 4-8 в преките двубои между двете.

Финалът при жените в събота, информира БГНЕС.