Първият мач на "Сантяго Бернабеу" бе приключил наравно 1:1, след днешната победа с 3:1 "белия балет" се класира за финала, отстранявайки каталунците с общ резултат 4:2 от двата мача.

Домакините можеха да открият резултата още във 2-ата минута Педро центрира в наказателното поле, където Лионел Меси овладя с левия крак, след което нанесе удар с десния, а кълбото премина в близост до дясната греда и излезе в аут.

В 12-ата минута се стигна до първият по-интересен момент пред вратата на каталунците. Реал Мадрид получи правото да изпълни дузпа, отсъдена за нарушение на Жерар Пике срещу Кристиано Роналдо в наказателното поле. Португалецът преодоля испанският защитник, който в опита си да отнеме топката препъна играча на гостите, а той се строполи на земята и реферът посочи бялата точка. Зад топката застана именно Роналдо и с безкомпромисно изпълнение в долния десен ъгъл изведе "белия балет" с гол напред.

Последваха нови две възможности пред Роналдо, но и в двата случая ударите на португалеца не попаднаха в очертанията на вратата. В 23-ата минута отново Роналдо стреля към Хосе Пинто, който обаче улови. Малко след това Андрес Иниеста нанесе доста неточен изстрел към Диего Лопес. В 34-ата минута Педро имаше претенции за дузпа, след като се строполи на земята след съприкосновение с Шаби Алонсо, но реферът не отсъди 11-метров наказателен удар и играта продължи.

Минути след това топката като по чудо не влезе в мрежата на Реал Мадрид, след като Лионел Меси изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле, а кълбото прелетя на сантиметри от десния страничен стълб на вратата и излезе в аут. До почивката не се стигна до голове и така след 45 минути игра "белия балет" водеше срещу каталунците с 1:0,предаде novsport.

След почивката Фабио Коентрао можеше да се разпише в 50-ата минута, но Хосе Пинто спаси без проблеми. В 52-ата Серхио Бускетс обстрелва опасно Диего Лопес, който реагира отлично и изби.

Така се стигна до 57-ата минута, когато Реал организира отлична контраатака, а Шаби Алонсо намери по чудесен начин Анхел Ди Мария, който опита да преодолее Карлес Пуйол, а защитникът на Барселона се подхлъзна и аржентинецът се възползва от това, нанасяйки удар, който бе отразен от Хосе Пинто. Топката обаче отиде право в непокрития Кристиано Роналдо, който спря на гърди, след което с левия крак забоде кълбото в мрежата на домакините за 2:0.

Ситуацията се влоши още повече за каталунците в 68-ата минута, когато Рафаел Варан отбеляза трето попадение в мрежата на Хосе Пинто. Защитникът на Реал Мадрид, който отбеляза гола за "белия балет" в първия мач на "Сантяго Бернабеу", се разписа с удар с глава, като след изстрела на защитника кълбото срещна напречния стълб, след което се оплете в мрежата.

Барселона се опита да достигне до попадение, но така и не успяваше да създаде нещо по-опасно пред вратата на Диего Лопес. Кристиано Роналдо пък можеше да оформи своя хеттрик в 84-ата минута, но Хосе Пинто изби в корнер.

Барселона все пак достигна до едно попадение в 89-ата минута, когато Жорди Алба прати топката във вратата на Диего Лопес. До края на срещата не се стигна до нови попадения и така Реал Мадрид спечели двубоя с 3:1.

Във финалния двубой на турнира за Купата на Краля тимът на Жозе Моуриньо ще срещне победителя от сблъсъка между Атлетико Мадрид и Севиля. "Дюшекчиите" спечелиха първия мач на "Висенте Калдерон" с 2:1.

Жозе прати Касияс на пресконференцията след победата над Барса

Треньорът на Барса: Липсваше ни мъдрост

Фабрегас: Трябваше да направим повече

Стоичков е убеден в успеха на Барса над Реал