Николов даде преднина на Литекс още в началото на мача. Левски обаче обърна развоя на срещата през втората част чрез Зе Соареш и Йовов. Две минути преди края на редовните 90 минути Нифлор донесе точката на своя отбор.
Левски поиска оставката на Боби Михайлов
Гонзо: Този палячо развали мача, той не трябва да свири повече
Литекс увеличи преднината си пред ЦСКА на върха в класирането. "Оранжевите" имат 32 точки, с три повече от "армейците". Левски вече са 4-и с 23.
Дербито започна по-добре за Литекс. "Оранжевите" поеха инициативата като Дока и Том тормозеха защитата на шампионите. В 11-ата минута се стигна до гол в полза на гостите от Ловеч. Янев центрира от ъглов удар, Том продължи топката с глава към Николов и националният бранител отблизо не остави шансове на Митрев - 1:0 за "оранжевите".
Левски се опита бързо да върне гола, но Тасевски не бе точен. Играта се изнерви и главният съдия Николай Йорданов започна да вади картон след картон на играчите от двата отбора. От Левски официални предупреждения до почивката получиха Рабех, Минев, Бардон и Кръстов, а за Литекс жълтия картон видяха Кишишев и Янев. В 31-ата минута Левски бе много близо до изравняването. Миланов намери Жоазиньо на границата на наказателното поле, бразилецът отправи страхотен шут, който среща горната греда на вратата, пазена от Голубович.
Малко по-късно защитникът на Литекс Барт игра с ръка в наказателното поле, но Йорданов не посочи бялата точка. В даденото продължение на първите 45 минути футболистите на лидера в "А" група организираха много добра контраатака, но Попов стреля не точно. Крилото се появи в игра в 19-ата минута като замени контузения Дока. На почивката Георги Иванов – Гонзо направи една смяна като пусна в игра Йовов на мястото на Вагнер. Само три минути след подновяването на играта шампионите стигнаха до изравняване. Жоазиньо центрира отляво, Тасевски стреля с глава, Голубович спаси, но Зе Соареш направи отлична добавка за 1:1.
В следващата минута обаче "сините" останаха с човек по-малко на терена. Груб фаул на Минев срещу Том в средата на терена и втори жълт картон за национала. Последваха два отлични шанса за гостите, не материализирани от Сандриньо и Дока. Въпреки че останаха с 10 човека на терена, играчите на Левски тръгнаха в атака. Тасевски пропусна след разбъркване в наказателното поле на тима от Ловеч, а изстрел на Кръстовчев с глава мина на около два метра покрай вратата.
В 57-ата минута "сините" успяха да поведат. Йовов завъртя топката от ъглов удар, Йеленкович не успя да я изчисти и след слабата намеса на стража Голубович тя влетя в мрежата му - 2:1 за домакините. Червенков реагира мигновено като пусна в игра младока Миланов. Гонзо от своя страна заложи на ветерана Топузаков.
В 68-ата минута нервите на капитана на Литекс Кишишев не издържаха. Десният бранител удари Зе Соареш без топка и пое пътя към съблекалните след директен червен картон. През първата част Киш имаше един жълт картон. Бразилецът пък бе декориран в жълто. Само 2 минути по-късно Кръстовчев наруши правилата срещу Николов в един въздушен двубой и реферът му показа втори жълт картон. Така Левски остана с 9 човека на терена.
В игра веднага се появи дебютантът Ангелов на мястото на Зе Соареш. Треньорът на Литекс Ангел Червенков заложи на последния си коз - Саидходжа, който замени левия краен бранител Венков. В 80-ата минута Йовов игра с ръка в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена. Две минути преди края Литекс удари гредата. Саидходжа стреля с глава след изпълнение на ъглов удар, но топката срещна горната греда на Митрев.
След тази ситуация Йорданов изгони от пейката Гонзо за реплики към него. В 89-ата минута Литекс стигна до изравняването. Защитата на Левски не успя да изчисти една топка, Митрев спаси удара на Дока, след което "коженото кълбо" стигна до Нифлор и той хладнокръвно направи 2:2.
До края на мача резултатът остана непроменен. Двата тима прибавиха по една точка в своя актив.