Ето ги и самите представители, които вече са утвърдени на срещата на клубовете от Източна Европа в София:

- ЦСКА (България) – Димитър Димитров – Каубоя, Димитър Хаджиниколов;

- Цървена Звезда (Сърбия) Владан Лукич + втори участник, който тепърва ще стане ясен;

- Динамо (Букурещ) (Румъния) – генералният мениджър на клуба.

Украинската фуболна федерация изпрати свой представител в София, но ще изчаква отговорите на отборите в страната. Криля Советов потвърди, че ще участва в Лигата, макар да няма представител. Турция чака човек на Бурсаспор да се появи на сбирката, а с Гърция Инициативният комитет на Балканската лига ще води отделни разговори и гърците ще изберат свои представители.

Инициативния комитет е отворен и към него могат да се присъединяват още желаещи, каза Димитър Борисов на срещата. От ЦСКА предложиха и представител на българската ПФЛ да се включи в комитета. От румънска страна има предложение за турнира да бъдат поканени отбори от Молдова и Кипър. Стана ясно и още нещо. Както Сърбия предложи по-рано днес, на 26 ноември, веднага след дербито Цървена Звезда – Партизан ще има междинна среща между клубовете. Тогава ще се предложи суров вариант на целия проект, предаде Novsport.

През това време ще се търси генерален спонсор на турнира. Димитър Борисов заяви, че може да се копира модела на Лига Европа, а не да се търси нова сложна формула за формата на турнира. Босът на ЦСКА предложи България да поеме юридическата страна на въпроса, Сърбия спортната, а останалата дейност по организиране на спонсорство и контакти да поделят всички други отбори, които взимат участие.

Някои от предположенията в медийното пространство за Организационен комитет и членски внос от 3 хиляди евро отпадат. Основната задача е да се направи този турнир под шапката на УЕФА. Главна цел е да се подготви проекта на самата Балканска лига и после да започнат разговори със спонсори.