Един от лидерите на нашия отбор обмисля оттегляне заради начина, по който бе освободен треньорът на "лъвовете" Радостин Стойчев, а и отношението на федерацията към последния. Специалистът, спечелил всичко във волейбола с клубния си тим Тренто, където се подвизава и Казийски, но бе уволнен след неуспешната квалификация в зала "Арена Армеец", ала самият той призна, че е научил за освобождаването си от медиите.

"Нека Матей да дойде, да играе, да бие сам отборите в предстоящите три мача (Франция, Египет и Пакистан), а после лично аз ще му стисна ръката, ако иска да си ходи. Нека тогава си отиде, защото той е лидерът на отбора", каза Любо Ганев.

"Аз нямам нужда от него, нито федерацията има нужда от него, отборът обаче, има нужда от него. Ние вече сме взели своето решение и ще си го отстояваме, нека публиката пак дойде и напълни залата. Няма лични интереси при уволнението на Стойчев, нито има търкания с федерацията. Радо е дошъл, за да бъде треньор, ние му дадохме пълната свобода да си избира щаба и да взима сам своите решения, но имаме само още един шанс да се класираме на тази Олимпиада, така че трябваше да предприемем мерки. За мен Силвано Пранди си остава най-големият тактик. Той може да научи отбора на много добра тактическа дисциплина. За мен Пранди е идеалният треньор. В момента гледаме напред, целта е да се класираме за Олимпиадата", допълни още бившият волейболен национал, цитиран от Novsport.