Треньорът Юлия Иванова, помощникът й Петър Дочев и три от състезателките на тима - Даниела Кънчева, Джесика Николова и Силвия Кьосева, говориха в "Пресклуб България" след големия успех и то отново с ограничени финанси и състав.

"Не знаем на какво се дължи тази липса на интерес в женския волейбол, за разлика от женския баскетбол. А ние имаме по-големи успехи. Успяхме да победим този финансово силен противник. Цялата общественост искаше те да спечелят. Много сме щастливи. Показахме, че можем да се възродим. Показахме и желание за борба", сподели Иванова.

Помощникът й Дочев пък добави: "За цялата година имахме 1 загубен мач, а стартирахме отново с млади момичета".

Иванова обаче нападна и избора на MVP на сезона, изтъквайки, че нейната състезателка Гери Димитрова е била ощетена. "Гери Димитрова не беше наградена за MVP, а такова стана състезателка от третия отбор в крайното класиране, Славина Колева. Лично е обидно за мен това, нашият труд и този на състезателката ни не се отбелязва. Нямаме лоби. Никой не застава зад гърба ни. И в националния тим извикаха само Гери и Симона. Тук всеки си прави каквото си иска. Статистиката съм я събрала, на Гери е по-добра", каза още разочарованата Иванова, цитирана от БГНЕС.