Теодор Салпаров и Виктор Йосифов пък са негови заместници за капитанската лента.

"Алексиев е важен играч с много опит", каза по темата селекционерът Камило Плачи, а на шега мениджърът и досегашен капитан Владимир Николов посъветва Тодор да се усмихва повече на пресконференции.

Посрещачът и през сезон 2013/1014 отново ще носи екипа на руския Газпром-Югра (Сургут) заедно с центъра Теодор Тодоров.

Самият Алексиев каза на едночасовата пресконференция по обед: "Имаме големи очаквания както винаги за Световната лига. Другата седмица ще имаме повече яснота относно състоянието ни. Аз съм добре здравословно и към края на тази седмица ще отшумят проблемите в коляното ми".

Либерото ни Теодор Салпаров сподели, че на 90% знае кой ще бъде следващия му клуб. "Няма да е в Турция, ще играя в страна, в която до сега не съм бил", допълни още националът.

Либерото от вчера тренира в националния ни отбор след като се оперира наскоро. "Той започна първите малки стъпки към интензивната работа", поясни треньорът Плачи, а играчът допълни: "С всеки нов ден постепенно влизам в подготовката. Добре съм физически, но над един месец не съм пипал топка".

Другият заместник капитан Виктор Йосифов, пък разкри по отношение бъдещето си на клубно ниво: "Нямам яснота. Има обаче запитване от Тренто за мен. Мениджърът ми води нещата. Сега съм свободен и приемам всякакви предложения".

Центърът за последно бе в италианския Кастелана Гроте и стигна 1/8-финал в серия А1. На Ботуша вече се появиха информации, че Радостин Стойчев иска да приблече именно Йосифов като нов българин в шампиона Тренто за новия сезон.

От щаба на волейболистите ни споделиха, че Драган Нешич вече работи с тима като пом.треньор, предаде Гонг.

Плачи: Николов и Тодоров трябва да се възстановят до Евро 2013