Руският професионален боксьор Максим Дадашьов почина в САЩ в резултат от травми, които е получил в главата по време на бой на 20-и юли, съобщи агенция ТАСС, позовавайки се на хора от отбора му.

"Максим почина. Сърцето му не издържа", казаха от щаба на Дадашьов.

В събота през нощта руснакът се е боксирал в Оксън Хил (щата Мериленд) в боксова гала-вечер срещу Субриел Матиас (Пуерто Рико) за званието задържителен претендент за титлата в категория полусредна (до 63,5 кг) във версия Международна боксова федерация (ИБФ).

В 11-ия рунд на мача Дадашьов допусна много удари да попаднат в главата и тялото му, състоянието му определено не беше никак добро и треньорите поискаха срещата да бъде прекратена, опасявайки се за здравето на спортиста.

След като е изнесен от ринга на руския боксьор му станало много лошо, загубил сили да стои краката си, а след това загубил и съзнание. След това е бил транспортиран по най-бързия начин в болница, където е установен огромен оток на мозъка. На 28-годишният спортист е направена трепанация на черепа, но днес е обявена смъртта му.

Дадашьов има 14 мача на професионалния ринг, като е записал 13 победи (11 с нокаут) и едно поражение, което се оказало обаче фатално за живота му. В аматьорския бокс Дадашьов е медалист от руското първенство.