Олимпик падаше с 1:2 на полувремето срещу германския шампион и по всичко личеше, че абсолютно задължителната за тима на Дидие Дешам победа ще се изплъзне. При този резултат Марсилия напускаше евротурнирите, но не на това мнение бяха златното момче Андре Айеу и Матийо Валбуена, които собственоръчно обърнаха мача с главата надолу и за две кратки минути в самия край нанизаха два гола на стъписаните вестфалци за крайното 3:2.

Марсилия изпълни целта си и се класира за директните елиминации на Шампионската лига.

В другата среща от Група F Олимпиакос победи Арсенал с 3:1 и изглеждаше сигурен за второто място след непоклатимия водач от Лондон, но съименниците от Олимпик развалиха празненствата на гърците. Те все пак ще продължат одисеята си в Европа с мачове в Лига Европа на пролет, информира livesport.

Якуб Блашчиковски изведе Борусия напред в 23-ата минута и с това запази минималните математически шансове на шампионите да продължат напред. Левандовски асистира за попадението, а минути след това Лукас Бариос пропусна да се разпише от чиста позиция. В 30-ата Кел спечели дузпа за Борусия, която Матс Хумелс реализира за 2:0.

Новата звезда на френския национален отбор Лоик Реми върна един гол от нищото в четвъртата минута от добавеното време на първата част след дълъг пас на Амалфитано в предни позиции. Второто полувреме не блестеше с особени футболни достойнства, като на терена преобладаваха грубостите и жълтите картони.

Марсилия завърза мача при 2:2 с гол на Андре Айеу в 85-ата минута, който надскочи дортмундци в наказателното им поле при ъглово центриране на Амалфитано. Стъписани от изравнителния гол домакините не успяха да реагират при последвалата атака на Матийо Валбуена, който се справи с лекота с блеещата защита на Борусия и препарира Вайденфелер с фантастичен изстрел от границата на наказателното поле за 3:2.

Борусия Дортмунд – Олимпик Марсилия 2:3

1:0 Левандовски 23'
2:0 Хумелс 32' (дузпа)
2:1 Реми 45+4'
2:2 Айеу 85'
2:3 Валбуена 87'

Класиране в група "F"