Турските болници "Аджъбадем" ще бъдат спонсор и на ЦСКА, обявиха представители на здравните заведения по време на днешното представяне на болниците като спонсор на Левски.

Съгласно направеното споразумение организацията става официален здравен спонсор на Левски за следващите четири години и половина. Договорът влиза в сила от втората част на сезон 2011/2012.

Съгласно контракта "Аджъбадем" ще поеме безплатно лечението на футболистите от представителния отбор на Левски, получили травми по време на тренировка или официален мач, съобщи Гонг.

Здравната организация Аджъбадем е създаден през 1991 година и разполага с 14 многопрофилни болници, 9 медицински центъра и единадесет хиляден здравен персонал.

Клиниките към организацията работят с грандовете от турския шампион, както и клубове от ранга на Атлетико Мадрид, Цървена звезда и Партизан. Контракт с болничният гигант има и още един роден тим. Става дума за пловдивския Локомотив.

Ръководството на Левски, в лицето на Константин Баждеков, преговаря с турците и по време на лагера в Анталия, който "сините“ проведоха по време на зимната подготовка.

"Договорът ни с `Аджъбадем` е за четири години и половина", обяви финансовият директор на Левски Константин Баждеков по време на представянето на турските болници като спонсор на "сините", предаде БГНЕС.

"Клубът ни харчи средно годишно за лечение на играчи и персонал около 120 000 лева, така че Левски ще получи общо около 500 000 за целия период на договора", каза още Баждеков.

"Ние не сме имали преди такъв спонсор, това е прецедент. Водихме разговори няколко месеца, за да стигнем до тези условия. Благодаря на новия ни спонсор. Нещата в договора са конфиденциални, но освен лечението, Левски ще получава и финансовите средства, това е важно. Много сме доволни, че се ангажирахме с болница `Аджъбадем`, защото ще работим на високо ниво", добави Баждеков.

Финансовият директор на българския гранд каза още, че генералният спонсор на тима ще бъде представен в края на седмица, заедно с новите играчи на стадион "Георги Аспарухов".

Договорът между Левски и "Аджъбадем" влиза в сила с началото на пролетния полусезон на "А" група. Болницата ще лекува безплатно всички играчи на "сините", които получат травма по време на тренировки или мачове на тима.

Вижте видео от представянето на новия спонсор


Левски представя новия спонсор днес