По този начин "гражданите" съхраниха дистанцията от само една точка зад лидера Манчестър Юнайтед.

След точно 6 месеца в игра за Сити влезе Карлос Тевес, който бе с основна заслуга за обрата, записвайки асистенция за победното попадение в 85-ата минута. Аржентинецът бе приет със смесени чувства от феновете на Манчестър Сити, които все пак в края на двубоя показаха топли чувства и аплодираха нападателя.

Благодарение на успеха Ман Сити продължава да бъде със 100% актив като домакин от началото на сезона.

Челси пък спокойно може да съжалява за поражението, след като до 77-ата минута водеше в резултата с 0:1. Загубата до голяма степен отдалечава сериозно лондончани от зона Шампионска лига, където комфортно се настани Арсенал.

Двубоят в Манчестър започна на високи обороти и още в 8-ата минута резултатът можеше да бъде открит. Самир Насри опита прехвърлящ удар, но топката кацна върху напречната греда и излезе в аут.

Малко по-късно мениджърът на гостите Роберто Ди Матео получи неприятна новина, след като контузия в бедрото получи Бранислав Иванович. Сръбският бранител напусна терена още в 20-ата минута за сметка на Жозе Босингва.

В средата на полувремето, в 28-ата минута, "гражданите" получиха отличен шанс да открият резултата. Лампард допусна груба грешка в центъра на терена и изведе Балотели сам срещу Чех. Италианецът обаче стреля неточно по земя и пропиля 100%-ата възможност за гол.

До края на първата част двата отбора демонстрираха отлична тактическа грамотност и не допуснаха опасности пред вратите си.

На почивката Манчини направи изненадваща смяна, пускайки дефанзивен халф, в лицето на Гарет Бари, на мястото на Марио Балотели. Първите минути след паузата бяха за Сити, които удариха втора греда, отново чрез Самир Насри. В 55-ата минута и Агуеро опита късмета си, но неговият шут мина на около метър над вратата.

Точно след час игра резултатът на "Етихад" бе открит. След центриране от корнер топката стигна до Гари Кейхил, който отправи удар, кълбото рикошира в тялото на Яя Туре и се оплете в мрежата на Джо Харт - 0:1 за Челси.

Манчини реагира светкавично и пусна в игра Карлос Тевес, който се появи на терена в 65-ата минута. Така точно след 6 месеца аржентинецът отново се появи в игра за Манчестър Сити.

13 минути преди последния съдийски сигнал Манчестър Сити получи право да изпълни дузпа, заради игра с ръка на Есиен в полето. Зад топката застана Агуеро и не сгреши - 1:1.

Окрилени от изравнителния гол, домакините се хвърлиха мощно в атака и достигнаха до бленувания втори гол. В 85-ата минута Тевес изведе отлично Насри, който останал сам срещу Чех майсторски чука топката в десния ъгъл - 2:1 и бурна радост на "Етихад".

До края Сити задържа преднината си и постигна скъпоценна победа, предаде ТопСпорт.