След почивката играчите на Барса създадоха куп положения, но късметът не бе на тяхна страна. Меси, Шави, Санчес и Бускетс пропуснаха от изгодни ситуации и в крайна сметка шампионите на Европа регистрираха загуба.

Реваншът на "Камп Ноу" е другия вторник, но лошата новина за Барса е, че през уикенда ще трябва да се изправи срещу Реал Мадрид в двубой, който до голяма степен ще реши битката за титлата в Испания.

Двубоят на "Стамфорд Бридж" започна на високи обороти и головите възможности не закъсняха. В 9-ата минута Иниеста изведе по отличен начин Алексис Санчес сам срещу Чех. Чилийският нападател прехвърли технично вратаря на домакините, но топката кацна върху горната греда и не пожела да посети мрежата на Челси.

Малко по-късно, в 16-ата минута, каталунците получиха втора добра възможност за гол. Меси намери в полето Иниеста, той шутира силно, но Чех изби топката. Коженото кълбо попадна право на крака на Фабрегас, който обаче не успя да нанесе удар и пропиля възможността.

В минутите до края на първата част Барса имаше превес, но трудно стигаше до чисти положения за гол. И когато полувремето вървеше към края си, Челси дочака своя миг и откри резултата. Меси сбърка в центъра на терена и позволи топката да му бъде отнета. Рамиреш получи по левия фланг, напредна по крилото и подаде успоредно на голлинията към Дрогба,. Който от 3-4 метра с левия крак вкара за 1:0.

Очаквано след почивката гостите наложиха сериозен натиск, който доведе до голово положение в 57-ата минута. Тогава Алексис Санчес бе изведен на стрелкова позиция, но от границата на малкото наказателно поле шутира в аут. Малко след това Меси и Шави опитаха късмета си от статични положения, но и двамата бяха неточни.

С всяка изминала минута натискът на испанците се засилваше, но домакините се бранеха лъвски и трудно допускаха положения пред вратата си.

В 87-ата минута Барса бе на сантиметри от изравнителния гол. Лео Меси центрира от свободен удар, Пуйол отклони с глава в долния десен ъгъл, но в последния момент Петер Чех изби с върха на пръстите си.

В продължението на срещата Челси отново ликуваше. В 92-ата минута Педро удари страничната греда, а при добавката Бускетс от 10 метра за малко да прехвърли стадиона на Челси.

В крайна сметка това беше и последното положение в срещата и домакините се поздравиха с крайния успех, предаде ТопСпорт.

Ди Матео: Футболът е игра на голове

Гуардиола: Очаквано тежък мач