По този начин "белия балет" има преднина от седем точки пред втория Барселона и е недостижим, тъй като до края на сезона остават два кръга.

Във 2-та минута Коентрао стреля опасно, но Ираисос показа добър рефлекс и спаси.

Реал Мадрид получи правото да изпълни дузпа в 11-та минута, когато след удар с глава на Рамос, Мартинес игра с ръка и съдията Тейшейра Витиенес посочи бялата точка. Роналдо стреля слабо в центъра на вратата и Ираисос успя да избие топката с крака в корнер.

Реал Мадрид поведе с 1:0 в 16-та минута, когато Месут Йозил намери Игуаин, който запази топката между двама футболисти на Атлетик и с удар от границата на наказателното поле на домакините прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Ираисос.

"Белия балет" удвои своята преднина в 20-та минута, когато след бърза контраатака Алонсо подаде към Роналдо, който изведе Йозил сам срещу Ираисос и германският национал бе точен за 2:0.

Играчите на Атлетик Билбао имаха претенции за дузпа в 22-та минута за игра с ръка в наказателното поле на Реал Мадрид на Кедира, но съдията не свири такава.

Атлетик Билбао можеше да се върне в мача в 37-та минута, когато Ибай Гомес стреля от фаул, но Касияс спаси, след което при добавката Сан Хосе стреля, а от тялото на Игуаин топката срещна гредата.

Реал Мадрид вкара трети гол в 50-та минута, когато Шаби Алонсо центрира от корнер в наказателното поле на Атлетик Билбао, където Роналдо отблизо засече топката с глава и я прати във вратата на Ираисос.

Оскар де Маркос стреля опасно в 68-та минута, но топката срещна гредата.

Атлетик Билбао завърши мача с човек по-малко, след като Мартинес бе изгонен за втори жълт картон в 72-та минута.

По този начин Реал Мадрид подпечата 32-та си титла в Испания, след като има 94 точки. Атлетик Билбао остана на осма позиция с 48 точки, предаде Гонг.