Португалецът спечели анкетата на Пресклуб "България" с 14 вота от общо 22 гласували, а след него се наредиха вкаралият 4 гола на Калиакра Иван Коконов от Ботев (Враца), Георги Миланов (Литекс) и Здравко Лазаров (Локо Пд).

"Много съм благодарен, че получавам това отличие, но бих искал да благодаря на своите съотборници, които също допринесоха за нея. Радвам се, че вкарах гол и помогнах на отбора да победи. Аз бях много впечатлен от публиката на този мач, която показа, че хората в България са луди по това дерби", обяви юношата на Порто, след което се врече във вярност на "синия" клуб.

"Всеки футболист на Левски знае, че във всички двубои трябва само да побеждава. Надявам се, че победата над ЦСКА ще помогне на отбора и ще ни даде нужното самочувствие за оставащите мачове до края на сезона.

Преминахме през лош период, но трябва да го забравим и да гледаме напред. Чувствам се добре в България и възнамерявам да изпълня докрай своя договор с Левски.

Оставям на хората да преценят дали се справям, но според мен Левски е един от най-големите тимове в България, ако не и най-големият, така че не виждам смисъл да сменям клуба.

Колкото до треньорските рокади в отбора - това е нормално във футбола, когато един отбор не върви, се сменя наставникът.

Разбира се, аз исках отново да работя с Мъри Стоилов, но в крайна сметка, щом така е решило ръководството - значи е това е най-добре за тима", каза още бившата звезда на Анортозис.