Новаците в "А" група получиха първи гол, но две забележителни комбинации между Емил Гъргоров и Марселиньо доведоха до пълен обрат, коронясал водения от Ивайло Петев тим като носител на трофея.

Локомотив започна срещата по-добре пред близо осем хиляди свои привърженици и създаде първите опасности в мача. Най-доброто положение за пловдивчаните беше създадено в 18-та минута, когато Даксон да Силва откри резултата с мощен удар, минал покрай вратаря Урош Голубович. Бразилският халф получи топката след рикошет в наказателното поле, след което стреля прецизно в далечния ъгъл на вратата на Лудогорец.

Пловдивчаните продължиха да играят по-добре от съперника си до края на първото полувреме и създадоха още две положения за гол, но Здравко Лазаров не успя да ги реализира. В първата ситуация капитанът стреля опасно от около 35 метра, а във втората изскочи зад защитата на Лудогорец, но загуби баланс и владение на топката пред наказателното поле на съперника.

Лудогорец, който е втори във временното класиране, отговори едва осем минути преди края на първото полувреме с първото си положение за гол в мача. Станислав Генчев получи топката пред наказателното поле на противника, преодоля технично защитник и изпрати прехвърлящ удар, който прелетя над Иван Караджов, но и на сантиметри от дясната греда на вратата.

Малко по-късно Иван Стоянов беше изведен сам срещу Караджов, но грешка в овладяването на топката затвори ъгъла към вратата и стражът на Локомотив се намеси успешно, за да запази аванса на отбора си до почивката.

Локомотив се прибра в защита през втората част и логично Лудогорец овладя центъра, а с това започна да доминира в играта. Изравнителният гол не закъсня и той падна в 71-та минута, когато Емил Гъргоров даде отличен извеждащ пас през центъра на отбраната на съперника за Марселиньо, който вкара за 1:1.

Само осем минути по-късно двамата повториха ситуацията, като отново Марселиньо се озова сам срещу Караджов и го преодоля с победния удар в мача.

Локомотив се опита да изравни, но възпитаниците на Емил Велев бяха останали без сили в атака след травма на Даксон да Силва. Вместо това, футболистите на Лудогорец продължиха да владеят инициативата и изпуснаха две много чисти положения на Шоко и на влезлия като резерва Михаил Александров.

В края на мача пък Юнес Бенжелюн беше изгонен с червен картон след сблъсък на терена и оспорване на съдийско решение, съобщи БТА.

Домусчиев: Очаквах победата. Ако играем играта си, ЦСКА няма шанс

Ивайло Петев: Пишем история