"Аз искам да благодаря на Пеп, моят приятел, той е като брат за мен. Лично за мен бе истинска привилегия да бъда до него в последните пет години", каза Виланова.

"След мача с Челси, Гуардиола ми каза, че иска да си вземе почивка и добави, че от Барселона ще ми предложат поста. Първо бях много изненадан, защото преди това не бях чувал нищо за подобен вариант. Клубът след това потвърди офертата си и аз си взех няколко дни, за да я обмисля", каза още наставникът на каталунския тим.

"Мога обаче да кажа, че ако Пеп беше избрал да отиде в друг клуб това лято, аз нямаше да съм тук. Избрах все пак да подпиша и искам да си свърша работата какво трябва. Знам, че хората ще започнат да ме сравняват с Пеп, но аз не съм притеснен, защото няма как да го стигна", каза още Виланова.

"Промени дали ще има? Пеп и аз говорихме доста, но не смятам, че ще има много промени. Алвеш ще остане, това е ясно. С Кейта ситуацията е същата - ако иска да остане, ще остане", допълни специалистът.

"Относно слуховете, че ще имаме бюджет от 35 милиона евро. Никой не ми е споменавал за такава цифра. Ние просто искаме да вземем централен защитник и ляв бек. Не планирам да взимаме нов нападател. Просто се надяваме да имаме по-малко контузени играчи. Куенка и Тело са тук, така че си имаме достатъчно хора в атака", завърши Виланова.