Младенов заяви, че той и неговият екип не са получавали заплата в продължение на 6 месеца и добави, че има намерение да съди клуба.

"Иска ми се да започна с това уволнение, начинът по който ми се поднесе е крайно некоректно във всяко едно отношение. Тази некоректност беше не само към мен, но и към предишните мои колеги, което е крайно обидно за професията. Март месец бях поканен от Димитър Борисов да поема ЦСКА. Моят екип ме съветваше да не поема ЦСКА. Но аз все си мислех, че ще се справим. Знаехме какъв батак е ЦСКА. За съжаление, не успяхме да се справим по ред причини. В момента ми е много мъчно за милионите фенове, които страдат. ЦСКА е за тях – за феновете. Това са думи на Гриша Ганчев от преди няколко месеца", започна изказването си Младенов.

"Първан Първанов даде едно интервю и аз съм съгласен с него, че най-голямата грешка на "Титан" е, че ме поканиха за треньор. Това, което ме безпокои е, че в клуба няма стратегия", каза още Младенов.

"Не приех техните условия.Тази прословута неустойка е толкова коментирана. Аз защитавам себе си, моите знания струват пари. Всеки има право да се защитава. Направих компромис с неустойката", обясни подробно Младенов.

"Аз ще съдя Титан. Аз и моите колеги 6 месеца, не сме получавали заплати. Аз не съм само заради парите в ЦСКА, аз имам семейство, но аз не съм само заради това в ЦСКА. Ако съм имал някакви пререкания със собствениците, ако съм изисквал повече, е било защото искам да има добри условия за работа, за да има и успехи. Може би затова не съм удобен. Когато говорих с Митко Борисов, проблеми с него нямам. На другия ден решението е коренно различно от това, което сме взели. Търсейки формулата, тя е много лесна и проста – да се довериш на треньора и да му дадеш картбланш. Както го направи Сашо Томов – когато направихме екип с Емо Костадинов."

"Селекцията е много важна. И Манчестър Сити има 30 човека, а иска още. ЦСКА няма база, няма стадион, това са неприемливи неща за клуб като ЦСКА. Аз приемам – има криза, няма финансови условия, намалявам ги, ако трябва и още 6 месеца няма да взимам заплата, но да няма нормални условия за работа, това не го приемам", обясни Младенов, цитиран от Гонг.

Бившият старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов изрази разочарование от поведението на изпълнителния директор Георги Илиев-Майкъла.

Младенов определи като подмолни действията на директора около събитията преди три дни, когато собствениците уволниха треньора.

"Разочарован съм от поведението на Майкъла. До последно говорихме за подготовката, а той е знаел за подготвяното ми уволнение. И да не ме предупреди - е некоректно. Майкъла трябва да се определи - строител ли е в ЦСКА или спортен директор? Очаквах той да бъде това, което беше Наско Сираков за Левски. Вие представяте ли си да сменят треньора на Левски без знанието на Сираков? Ние говорим за подготовката, а той вече е знаел за преговори с друг треньор. Нещата са крайно подмолни и нечестни", каза Стойчо Младенов на пресконференция днес, предаде БТА.

Червени сърца: Гаврата със Стойчо Младенов е гавра с ЦСКА

Миодраг Йешич е новият старши треньор на ЦСКА