Кристиано Роналдо за четвърта поредна година загуби в битката за трофея и трябваше да се задоволи с второто място, но това не бе най-неприятният момент за него през вечерта.

По време на церемонията Роналдо се приближи до бившия треньор на Барселона Пеп Гуардиола и му подаде ръка. Гуардиола обаче видя кой му подава ръка и демонстративно обърна погледа си без да отвърне на поздрава на Роналдо.

Галавечерта на ФИФА показа, че напрежението между двата испански гранда и техните основни лица Меси и Роналдо е по-голямо от когато и да било, въпреки че от двата лагера отричат това.

Самият Меси изобщо не постави Роналдо в своята тройка като избра своите съотборници Иниеста и Шави, както и сънародникът си Серхио Агуеро.

В същото време капитанът на Португалия Бруно Алвеш заложи на Роналдо, Фалкао и Ван Перси.

В своята реч след получаване на трофея пък Меси изобщо не спомена Роналдо, а вместо това засипа с похвали третия в класирането Иниеста, припомня Гонг.

Припомняме, че камерите на церемонията по връчването на "Златната топка" уловиха и друг любопитен момент, как Икер Касияс стиска за задните части бразилската легенда Роналдо.

Сър Алекс: Роналдо вече е завършен играч