За първи път от година насам, или от 11 мача, Реал успява да се спаси от получаване на гол в срещите си от Шампионската лига. Галатасарай пък продължи нещастната серия на турските отбори, които нямат успех на испанска земя в европейските клубни турнири.

Вижте снимки от срещата>>>

Кристиано Роналдо, който откри резултата се превърна във водещ голмайстор на Шампионската лига този сезон, с девет попадения. Португалецът вече има и 47 на сметката си общо в турнира, като с това задмина Филипо Индзаги, и зае шесто място във вечната ранглиста.

Реал Мадрид излезе напред в резултата срещу Галатасарай още в деветата минута. Роналдо бе изведен между двама от Месут Йозил, и от десетина метра, леко вляво в пеналта, и не сгреши, копвайки топката над Муслера. Галасатарай играеше без особени притеснения на "Сантяго Бернабеу" и Дидие Дрогба веднага след попадението на Роналдо имаше шанс да изравни, а малко по-късно и Хамит Алтинтоп стреля много опасно.

В 26-та минута Дрогба видя излезлия малко напред Диего Лопес, стреля много силно, но вратарят внимаваше и успя да боксира в корнер. Две минути по-късно играчите на Галатасарай скочиха с претенции за дузпа, след като Сами Кедира явно игра с ръка в наказателното поле. Арбитърът обаче като че ли не видя как това стана, тъй като топката бе между гърдите на Кедира и Есиен. При следващата атака на Реал Мадрид обаче се стигна до втори гол във вратата на турците, дело на Карим Бензема.

В 29-та минута топката бе центрирана отдясно от Есиен, Роналдо остана под нея, но Бензема я овладя и стреля точно, въпреки че имаше защитник на гостите до себе си. Второто полувреме на двубоя бе по-слабо от първото, като Галатасарай бе по-настоятелният тим на терена.

Футболистите на Фатих Терим опитаха на няколко пъти да притеснят Диего Лопес, и при всяка възможност шутираха към вратаря на Реал. Дрогба, Фелипе Мело и Гьокхан Зан не успяха да преборят Лопес. От другата страна Кристиано Роналдо и Анхел Ди Мария пропуснаха да увеличат и още преднината на Реал. Все пак, в по-скромното второ полувреме, в 73-та минута, резервата Гонсало Игуаин до голяма степен сложи точка на спора.

Чаби Алонсо центрира от пряк свободен удар, а Игуаин с глава от десетина метра намери вратата за 3:0. Бурак Йълмъз се опита да си изпроси дузпа в 78-та минута, но арбитърът отново замълча, въпреки че Серхио Рамос застъпи крака на турския нападател, информира Гонг.

Йълмъз вместо това получи жълт картон, и ще пропусне реванша. Норвежецът Свен Одвар Моен като цяло направи страшно много грешки в мача. До края му той вдигна още няколко картона, като лиши от шанс да играе на реванша и Серхио Рамос.

Вторият мач е в Истанбул на 9 април.

Малага и Борусия оставиха интригата за реванша (видео)

Моуриньо: Галатасарай се нуждаят от чудо, но чудеса се случват

Фатих Терим: С този рефер нямахме шанс


szólj hozzá: Real Madrid vs Galatasaray 3:0 HIGHLIGHTS