Жозе Моуриньо изненада всички, като пусна уж контузения Пепе за партньор на Варан в сърцето на отбраната. Есиен действаше като десен бранител, но се контузи през първата част и бе заменен от Арбелоа. Гонзало Игуаин замени Карим Бензема на върха на атаката, но зад него беше обичайното трио Роналдо – Йозил – Ди Мария, предаде novsport.

Галатасарай беше без своя голмайстор в Шампионска лига. Бурак Йълмаз бе наказан след пресилен 4-и жълт картон в турнира на първия мач в Мадрид. Така Умут Булут водеше атаката редом до Дидие Дрогба.

Реал разчиташе на бързи контри, като на моменти предпочиташе умишлено да дава инициативата на домакините да водят играта. Още в 4-ата минута Муслера излезе напред и само неточният удар на Ди Мария спаси празната врата на домакините.

Само 7 минути бяха изминали, когато "кралете" решиха крайния изход от сблъсъка и подпечатаха своето място на полуфиналите. Сами Кедира нахлу отдясно, центрира ниско към вратарското поле и Роналдо засече лесно в мрежата за 0:1. При паса на Кедира към португалеца останаха съмнения за засада, но страничният рефер не вдигна флага и Роналдо отпразнува своя гол №47 за сезона и 10-и в Шампионска лига.

Мело опита да намери Снайдер с хитър пас, но той бе прекалено силен и холандецът не успя да овладее. Роналдо по невероятен начин чукна с пета за захождащия зад него Ди Мария, но Муслера по страхотен начин успя с една ръка да избие в корнер. Есиен се контузи и бе заменен от Арбелоа след половин час. До почивката домакините значително подобриха играта си, но не стигнаха до гол.

Какво е казал Императора в съблекалнята на Галатасарай едва ли някога ще разберем, но турският гранд излезе напълно преобразен след почивката, за да вкара три безответни гола. Амрабат замени Алтинтоп, а Роналдо пропусна чудесен шанс да реши и втория мач. Ди Мария пусна за португалеца в наказателното поле, но той си спря неудобно и само успя от 10-ина метра да прати по земя покрай лявата греда.

Големият обрат започна в 58-ата минута. Уесли Снайдер пусна хубав пас по земя отляво, разсече отбраната и Емануел Ебуе без да се бави прати от воле в горния ляв ъгъл на безпомощния Диего Лопес за 1:1. Снайдер много бързо можеше да вкара втори гол, но прати в аут сам срещу вратаря след ужасна грешка на Варан и много борбена игра на Дрогба.

Дрогба потърси дузпа след 66 минути, когато от въздуха стреля слабо в ръцете на Лопес. Пепе го закачи със шпагат при приземяването на нападателя, но реферът Стефан Ланоа замълча. 20 минути преди края Галатасарай поведе, а Снайдер се събуди. Холандецът получи пас от Сабри, мушна между краката на Варан и с премерен удар в долния ляв ъгъл изведе домакините напред – 2:1.

В тези минути Реал Мадрид буквално не знаеше къде се намира и турците вкараха трети гол след още две минути. Амрабат прати ниско центриране в наказателното поле, където Дидие Дрогба с петичка намери долния ляв ъгъл и за трети път препарира заместника на Икер Касияс за 3:1.

Само два гола деляха Галатасарай от чудото, но домакините се умориха от страхотната преса, която налагаха през втората част и въпреки лекия хаос в играта на Реал, мадридчани удържаха. Роналдо стреля над вратата от добра ситуация. После Дрогба отново вкара гол, но правилно бе отсъдена засада при паса към него от десния фланг.

В добавеното време на мача Кристиано Роналдо сложи точка на спора. Игуаин финтира Зан и от аутлинията върна към Роналдо, а португалецът разстреля с удар по земя Диего Лопес и фиксира крайното 3:2.

В последните секунди Амрабат фаулира Роналдо, който остана да лежи на терена, но още не се знае дали има сериозна контузия. След мача Жозе Моуриньо първи поздрави Фатих Терим и Дидие Дрогба, но Специалния гледа напред към своя трети трофей от Шампионска лига.

Моуриньо изравни рекорд на сър Алекс

Невероятна хореография от феновете на Борусия (видео+снимки)

Фатих Терим: Заслужихме уважението на целия свят


szólj hozzá: GalRM32Hig