Борусия се наложи с 3:2 на свой терен в реванша, след като първият мач завърши при 0:0, припомня Гонг.

При изтичането на редовните 90 минути напред продължаваше испанският тим, но двата гола, които класираха Борусия за следващия етап паднаха в даденото от съдията продължение. Любопитното е, че при последния останаха съмнения за засада.

Двата тима започнаха малко предпазливо срещата, но постепенно домакините наложиха преса, вдигнаха темпото и показаха категорично, че ще владеят положението, както бе и в първия двубой. Първата добра възможност за попадение се откри пред немския тим. В 16-та минута Гьотце намери Роберт Левандовски, който успя да залъже защитник на Малага, но стреля над вратата.

Независимо от развоя обаче, в 25-та минута на срещата Малага поведе. Испанският тим откри резултата за 1:0 с точен удар по земя от дъгата на наказателното поле на Хоакин. В 40-та минута Борусия Дортмунд оформи много добра атака отдясно по нападението, Гьотце намери Ройс, който пусна с пета към Роберт Левандовски, а полският нападател на немците реализира за 1:1.

Секунди преди съдията да изпрати двата състава на почивка, Хоакин пропусна чудесна възможност отново да изведе Малага напред, но прати топката в ръцете на вратаря Вайденфелер.

След подновяването на играта домакините започнаха много по-активно мача, търсейки упорито втори гол. Малко след това обаче Малага имаше втора чудесна възможност, а Хоакин стреля в долния ляв ъгъл на вратата, но стражът Вайденфелер изби.

В 62-та минута Шмелцер посегна с две ръце без топка срещу Хесус Гамес, който обаче получи жълт картон, заради претенциите, които предяви към съдията след тази ситуация. Въпреки че топката влезе в мрежата на Малага в 69-та минута, гол не бе зачетен, тъй като Якоб Блашчиковски бе в положение на засада.

В 70-та минута Вайденфелер спаси мрежата си от попадение след мощен удар на Тулалан. В 76-та минута Пишчек центрира отдясно към Марко Ройс, който стреля от точката на дузпата, но Уили спаси мрежата си от попадение, което можеше да се окаже решаващо. Няколко минути след това Гьотце за пореден път излезе на чудесна позиция, но защитата на Малага отново се справи с нелеката задача.

Точно когато изглеждаше сякаш немският клуб е много близо до гол, дойде 82-та минута. Жулио Баптища изведе Елизеу, който направи резултата 2:1 в полза на Малага, въпреки че останаха съмнения за засада в тази ситуация.

Мачът обаче все още не бе свършил независимо, че редовното време изтече. В първата минута на продължението, след разбъркване в наказателното поле топката стигна до Марко Ройс, а той от своя страна направи резултата 2:2.

Само секунди по-късно немският тим и феновете по трибуните отново изригнаха, след като Фелипе Сантана вкара за крайното 3:2, като феновете по трибуните бяха в пълен екстаз след почти невъзможния обрат, който жълто-черните направиха.

Щастливият Клоп: Бяхме пред инфаркт



szólj hozzá: Borussia Dortmund 3-2 Malaga ,Quarts Finale