На "Ноу Камп" каталунците завършиха 1:1, и благодарение на повечето си голове в Париж, където мачът завърши 2:2, продължават напред към трофея.

Първото полувреме бе суператрактивно, но лишено от попадения, докато след почивката ПСЖ оживи допълнително нещата, като откри резултата. Лионел Меси остана на пейката на Барса, но се появи, след като тимът му се оказа догонващ, и веднага показа магическите си качества. Това бе първи път в кариерата на аржентинеца, в който той влиза като резервна в елиминация от Шампионската лига.

Барселона се класира на шести пореден полуфинал, което е и рекорд в Шампионската лига. Досега Барса и Реал държаха заедно най-доброто постижение с пет поред.

Първата опасност за Барса дойде преди да са изминали две минути, когато Шави изпълни страхотно един пряк свободен удар, топката прелетя на половин метър от вратата, и се оплете от външната страна на мрежата.

В отсъствието на Лео Меси, Иниеста и Шави се опитваха да владеят положението, и инициираха няколко светкавични атаки за Барселона. Липсата на най-добрия футболист в света обаче нямаше как да не се отрази на играта на "каталунците", и на тях им липсваше малко острота в завършващата фаза.

Лукас Моура бе най-дейният играч на ПСЖ през първите двайсетина минути, като на няколко пъти опита далечни и много мощни удари. Най-чистото положение за парижани дойде в 24-та минута, когато пред Езекил Лавеци се отвори невероятен шанс, след като бе изведен от Ибрахимович. Лавеци излезе срещу Валдес, но в последния момент бе притиснат от Алба, вратарят отрази първия му шут, а нападателят не успя да бие добре при втория опит.

В 28-та минута пак Ибра намери Моура, който стреля с глава от няколко метра, и само внимателната намеса на Валдес спаси Барса. Минутка по-късно пак стражът на каталунците бе последна преграда при удар на Алекс с глава. Барселона си върна инициативата в заключителните 15 минути от полувремето, но не стигна до 100-процентов шанс за попадение.

Точно в 50-та минута, ПСЖ нанесе своя удар, Златан комбинира страхотно с Пасторе, който отигра по най-добрия възможен начин, надбягвайки и финтирайки Алвеш, за да шутира по диагонал отляво, покрай Валдес, в мрежата на Барса.

Тито Виланова прати мигновено Лионел Меси да загрява, и в 62-та минута аржентинецът се появи на терена, на мястото на Сеск Фабрегас. Андрес Иниеста бе блокиран от Алекс в 64-та минута, в последния момент, преди да нанесе решителен удар, с който най-вероятно щеше да изравни резултата.

Барселона натисна сериозно, но защитата на ПСЖ внимаваше. Нищо не помогна обаче в 71-та минута, когато Меси показа своята магия, изведе между трима Давид Вия на точката на дузпата, той върна технично към Педро, който от границата на наказателното поле шутира точно за 1:1.

Карло Анчелоти потърси промяна в своя състав чак в 81-та минута, когато в игра се появи Кевин Гамейро, на мястото на Езекил Лавеци, а малко по-късно влезе и Дейвид Бекъм. Барселона започна да държи много топката, по начина, по който умее да съвършенство, и почти не предостави шанс на ПСЖ да стигне до вратата на Виктор Валдес в последните минути.

Парижани така и не осъществиха финален натиск, да търсят гол, който да ги класира напред, и оставиха нещата в ръцете на съперника. Барселона издържа до последния съдийски сигнал, и въпреки че не победи ПСЖ нито веднъж, вече е в Топ 4 на Шампионската лига, и чака жребия в петък, който е от 13:00 ч. и ще можете да го проследите пряко при нас.

Роура: Лео Меси винаги е мотивиран за победа

Анчелоти: Поставихме добра основа, върху която трябва да надграждаме