Немският тим постигна победа с 2:0 и в реванша от четвъртфиналите, като Марио Манджукич се разписа в 64-ата минута, а точка на спора сложи Клаудио Пизаро в 90-ата, информира novsport.

Домакините започнаха вихрено срещата и още във втората минута Мирко Вучинич пробва рефлекса на Мануел Нойер с удар от границата на наказателното поле. Малко по-късно немският тим отговори с прострелно центриране и неуспешен опит на Манджукич да засече топката от непосредствена близост.

Страхотен удар от фаул на Пирло в 22-ата минута затрудни максимално Мануел Нойер, който обаче реагира блестящо и изби корнер. Последваха две сериозни опасности пред Буфон, но силни удари на Мюлер и Боатенг не успяха да превземат италианската врата.

В самият край на първата част Леонардо Бонучи имаше невероятна възможност да открие резултата в полза на домакините, но от непосредствена близост не успя да засече топката след центриране в наказателното поле.

По-добрата игра на Юве продължи и след почивката, когато в 48-ата минута Куалиарела напредна по лявтото крило, преодоля Филип Лам и с изключително силен удар прати топката на сантиметри покрай дясната греда.

В 57-ата минута обаче немците напомниха за себе си, след като Ариен Робен разтресе дясната греда с удар от дъгата на наказателното поле. Така се стигна до 64-ата минута, когато Хави Мартинес засече центриране от фаул в наказателното поле. Буфон съумя да избие, но при добавката Марио Манджукич бе безпощаден и с летящ плонж изведе Байерн напред в резултата.

Само две минути по-късно Томас Мюлер можеше да сложи точка на спора, след като бе изведен на чиста позиция от Робен, но стреля неточно, над вратата. В този момент, като че ли домакините осъзнаха, че няма да могат да се класират за полуфиналите и до края срещата се доиграваше.

В крайна сметка в добавеното време на двубоя баварците стигнаха до второ попадение, дело на резервата Клаудио Пизаро, който се разписа от близко разстояние след асистенция на Бастиян Швайнщайгер.

Жребият за следващата фаза на най-престижния европейски клубен турнир ще се тегли в петък, като освен Байерн, в него ще участват още отборите на Барселона, Реал Мадрид и Борусия Дортмунд.

Хайнкес: Началото беше трудно, но след това наложихме нашия стил

Конте: Байерн бяха много по-добри от нас