Баварците събраха рекордните за един сезон 85 точки и останаха с 20 точки пред втория Борусия Дортмунд.

Треньорите на двата отбора, които ще играят на финала на Шампионската лига в Лондон по-късно през месеца, дадоха шанс за изява на част от резервните си футболисти. Повече от титулярите отсъстваха от състава на гостите. Ариен Робен, Франк Рибери и Марио Манджукич въобще не бяха в групата, а Томас Мюлер и Хави Мартинес бяха резерви.

Домакините поведоха в резултата в 11-ата минута, когато Якуб Блашчиковски центрира от ляво в пеналта и Кевин Гроскройц от въздуха засече в мрежата на Мануел Нойер.

Марио Гомес изравни в средата на полувремето, след като засече центриране от дясно на Рафиня с 11-ия си гол за сезона.

Борусия пропиля отлична възможност отново да поведе в резултата. След час игра Роберт Левандовски пропусна дузпа, отсъдена, след като Джером Боатенг спря с ръка удар на Нури Сахин в наказателното поле. Левандовски стреля от бялата точка, но Нойер изби в корнер и така полският нападател пропусна да се разпише в 13-и пореден мач в Бундеслигата и не успя да доближи до рекорда от 16 срещи на Герд Мюлер.

В 65-ата минута Байерн остана с човек по-малко, след като Рафиня получи втори жълт и червен картон за опасна игра с лакът срещу Блашчиковски при борба за висока топка.

До края домакините бяха по-активни, но не успяха да стигнат до победно попадение, съобщи БТА.

Вижте класирането и програмата в 1-ва Бундеслига