Англичанинът беше изпратен с прегръдка от съотборниците си и с бурни овации от около 45 хиляди на трибуните, след като асистира от корнер за втория гол на Блес Матюиди в 31-ата минута.

Вижте снимки от последния мач на Бекъм>>>

"Искам да благодаря на всички в Париж. На съотборниците ми, на спортно-техническото ръководство, на феновете. Този край на кариерата ми е много специален. Не можеше да бъде по-добър", коментира Бекъм, цитиран от БТА.

"Мисля, че постигнах всичко в кариерата ми. Искам да си тръгна като шампион", каза още Бекъм.

Пари Сен Жермен, който си осигури титлата по-рано през месеца, нямаше особени проблеми срещу последния в класирането и вече изпаднал Брест, а повечето от играчите на столичани излязоха на терена с боядисани коси в клубните цветове синьо и червено.

Шведският нападател Златан Ибрахимович се разписа два пъти за успеха и вече има 29 попадения в кампанията. За последен път Жан-Пиер Папен (Олимпик Марсилия) през сезон 1989/1990 стигна до границата от 30 гола.

Предпоследният в класирането Нанси допусна домакинско поражение с 1:2 от Бастия и изпадна. Възпитаниците на Патрик Габриел допуснаха трето поредно поражение и с 35 точки изостават на непреодолимите 5 точки от спасителната зона кръг преди края. Илан изведе гостите напред малко след почивката след асистенция на Антони Модест, който в 72-ата минута реализира и победното попадение за гостите. Себастиан Пуйгрение изравни за кратко за Нанси след час игра, предаде БТА.

В дъното Троа запаси шансове за оцеляване след 1:0 срещу гостуващия Бордо. Фабиен Камю вкара единствения гол в 56-ата минута, а с третата си поредна победа момчетата на Жан-Марк Фурлан събраха 37 точки и изостават на 3 точки от спасителното 17-о място, на което е Сошо.

Сент Етиен се наложи с 2:0 над осигурилия си второто място Олимпик Марсилия. Брандао вкара гол и асистира за попадението на Лоак Перен преди почивката. Така тимът на Кристоф Галтие събра 62 точки и изостава само на точка зад третия Олимпик Лион, чието гостуване на Ница беше отложено за днес слебодяд заради наводнен терен.

Шансовете на Лил да се пребори за място в европейските клубни турнири намаляха след 0:0 като гост на детронирания шампион Монпелие. Момчетата на Руди Гарсия паднаха на пето място с 61 точки.

Легендарният Дейвид Бекъм се отказа от футбола


David Beckham sort en larmes (PSG vs Brest) by Worldsoccerko

Manteo a Beckham by GoalF