"Световният отбор" победи състава на "Балак и приятели" с 4:3 (1:2), като Балак игра по едно полувреме и в двата тима.

Българският нападател Димитър Бербатов игра за "Световния отбор". Гол на Бербатов в седмата минута беше отменен, а половин час по-късно той нацели и напречната греда. Българинът имаше силно желание да се разпише, но направи по два пропуска във всяко полувреме.

Балак вкара два гола преди почивката за селекцията "Балак и приятели", а след това той отбеляза и победното попадение за водения от Жозе Моуриньо "Световен отбор" в 65-ата минута за крайното 4:3.

За световните звезди два пъти се разписа Дидие Дрогба, а Андре Шюрле също вкара.

В тима на "Балак и приятели", който беше воден от спортния директор на Байер (Леверкузен) Руди Фьолер, личаха още имената на автора на третия гол в мача Андреас Нойендорф, на Мирослав Клозе, Торстен Фрингс, Рене Адлер, Дитмар Хаман, Бернд Шнайдер, Карстен Янкер, Оливер Нювил, Улф Кирстен, Олаф Маршал, Михаел Шумахер и други.

За "Световния отбор" пък личаха имената още на Филип Лам, Роман Вайденфелер, Йенс Леман, Лотар Матеус, Андрий Шевченко, Мехди Махдавикия, Флоран Малуда, Павел Недвед, Михаел Есиен, Рикардо Карвальо и други.

Балак ще дари най-малко 100 хиляди евро от приходите от билети за мача за пострадалите от наводненията в Германия, съобщи БТА.