Американската тенисистка детронира миналогодишната шампионка Мария Шарапова след успех с 6-4, 6-4 във финала на тазгодишното издание на Откритото първенство по тенис на Франция.

Американката, която успя да спечели трофея за втори път в своята кариера и за първи път от 2002 година насам, започна лошо мача, но след това подобри играта си и спечели първия сет на корт "Филип Шатрие" с 6-4 за 51 минути.

Световната номер две Шарапова, която победи в миналогодишния финал италианката Сара Ерани, опита да се противопостави на своята американска съперничка и във втория сет, но в крайна сметка допусна 13-то си поредно поражение от Уилямс след 4-6 във втората част.

Любимата на нашия Григор Димитров не бе побеждавала Серeна Уилямс от 2004 година насам, така че тази традиция продължи и днес, а по този начин рускинята не успя да повтори постижението на Жюстин Енен от 2007 година, когато белгийката защити титлата си във френската столица, припомня БГНЕС.

31-годишната Серeна Уилямс, която участва на 20-ия си финал в турнири от Големия шлем и която спечели 16-ия си трофей от Голямата четворка, стана най-възрастната шампионка в Париж от 1958 година насам, когато тенисът стана професионален спорт.

Уилямс: Беше ми трудно, но успях да спечеля


Вижте мача между Серена Уилямс и Мария Шарапова отразен в подробности