Бившият футболист на "Челси" дойде днес за преговори с шефовете на тима на "Герена" и в крайна сметка подписа. Договорът на спеца е за една година.

Елин Топузаков и Мариан Христов вече няма да са помощник-треньора в щаба, а сърбинът ще доведе двама свои хора за техни заместници, уточни изпълнителният директор на тима Наско Сираков.

И двете страни са направили отстъпки в преговорите, добави той. Йоканович сега ще се прибере в Сърбия и ще поеме отбора от понеделник.

"Разбрали сме се и от понеделник Славиша Йоканович ще е новият старши треньор за срок от една година. Той няма да започне отсега, защото трябва да пътува до Сърбия и Мадрид. Ще се върне да гледа мача с "Ботев" в неделя и след това ще подпише договор и ще започне да води "Левски". Срещу Ботев Левски ще бъде воден от сегашните помощници", коментира Сираков.

За последно Йоканович е работил в Тайланд, където е станал шампион през последния сезон. Най-успешният период в треньорската кариера на Йоканович е 2007-2009, когато печели два поредни дубъла в Сърбия с отбора на "Партизан", припомня БГНЕС.

Славиша Йоканович: Знам малко за ”Левски”