Мачът се игра пред пълните трибуни на стадион "Лудогорец арена".

Срещата със "Слован" бе дебют за новия треньор на "Лудогорец" Стойчо Стоев, който замени на поста Ивайло Петев.

Още в началните минути на срещата "Лудогорец" натисна своя противник и в 3-ата минута на мача вече поведе в резултата след страхотно изпълнение от воле на Иван Стоянов - 1:0.

Българският шампион продължи с добрата си игра, която се увенча за втори път с успех в 12-ата минута на двубоя. След бърза контраатака по дясното крило, Дани Албао удвои резултата след като беше изведен сам срещу вратаря на "Слован" - 2:0.

До края на полувремето "Лудогорец" бе отбора, който диктуваше събитията на терена, но до нов гол така и не се стигна.

Второто полувреме футболистите на "Слован" бяха по-концентрирани, но и това не им помогна да вземат нещо от мача в Разград. За сметка на това обаче "Лудогорец" отново показваше, че е по-класният отбор, като застраши вратата на "Слован" няколко пъти.

Първо Марселиньо пропусна да покачи резултата след като бе останал очи в очи с Путночки, а после и Теро Мантула не успя да преодолее вратаря след нелеп изстрел от 2 метра.

Така нужният за успокоение трети гол падна в 78-ата минута на срещата. Дани Албоа отбеляза втория си гол в мача, след много бърза контра, Албоа бе изведен сам срещу вратаря, като хладнокръвно реализира за 3:0.

До края на мача Данчо Минев уцели гредата след хубав изстрел от воле, но до повече опасности пред двете врати така и не се стигна. По този начин "Лудогорец" записа историческа победа в турнира Шампионска лига.

Противник на българите ще бъде сръбския "Партизан" (Белград), който отстрани арменския "Ширак". Сърбите се класират напред в турнира доста колебливо с гол на чужд терен. След равенство 1:1 на арменска земя и равенство 0:0 в Белград, "гробарите" ще се изправят на пътя на българския шампион.

Иван Стоянов: Важно е, че представяме добре България


Стойчо Стоев: Много добре се представихме

Дерменджиев: Можехме да ги сразим с по-голям резултат

Проследете мача в подробности