Възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха с активна преса по целия терен и затрудняваха съперника, но българите не бяха особено ефективни при изграждането на атаките в половината на германците.

Вижте снимки>>>>

В 25-ата минута Борис Галчев изведе добре в дясно в наказателното поле Тодор Неделев, който се измъкна от Константин Рауш и стреля по тревата към далечния ъгъл. Свен Улрайх обаче успя с една ръка да отклони топката край гредата в корнер.

През второто полувреме "Щутгарт" се активизира, докато "Ботев" се поприбра в очакване на всяка възможност за контраатака. В 67-ата минута германците успяха да открият резултата. Появилият се секунди по-рано като резерва румънски халф Александру Максим центрира от фаул от ляво и оставеният непокрит на границата на малкото наказателно поле Ведад Ибишевич с глава засече топката в мрежата.

"Ботев" успя да изравни 5 минути след попадението на немците. Ромарио Кортзорг отправи силен удар от 25 метра, вратарят Улрайх успя само да избие, резервата Валери Домовчийски реагира най-добре в ситуацията в наказателното поле и от десетина метра направи добавка за 1:1.

В 81-ата минута "Ботев" получи възможност да стигне до обрат. Ромарио намери Сивард Спрокел в добра позиция в ляво в наказателното поле и холандецът стреля по тревата към далечния ъгъл, но топката премина край целта.

Четири минути преди края пловдивчани организираха добра атака от дясно. Неделев върна от аутлинията в пеналта и Ромарио засече от движение от 8-9 метра, но край лявата греда на Улрайх, предаде на БТА.

Така "Ботев" и "Щутгарт" оставиха интригата за реваншът, койтое след седмица в Ашпах (Германия)..

Мъри Стоилов: Резултатът е несправедлив


Домовчийски: Заслужавахме да бием

Михайлов: Доволен съм, българският футбол не е само в София

Любо Пенев: Доволен съм и от ”Ботев”, и от ”Лудогорец”

Проследете мача в подробности