Двата отбора избраха да проведат срещата в унгарското градче Фелчут.
 
Мястото е с население от едва 1 688 души, но е известно с това, че там живее унгарският премиер Виктор Орбан, прекарал е и голяма част от детството си в същото градче.
 
Именно с Орбан е свързан ренесансът на намиращото се на 46 км от Будапеща малко населено място. Кметът на Фелчут - Лорин Месарош, е близък приятел с Орбан.

Това приятелство доведе до там, че малката община е втората най-богата на глава от населението в цяла Унгария, като отстъпва само на идеалния център на Будапеща. Успя да изпревари останалите общини в столицата, както и други големи градове в страната.
 
Самият Месарош пък увеличи състоянието си 14 пъти, откакто Орбан управлява страната. Официалните данни сочат, че кметът на Фелчут има 385 милиона евро. Една от най-скандалните му продобивки е да стане собственик на 192 регионални вестника в рамките на ден.
 
Не е тайна за никого, че Виктор Орбан е луд фен на футбола. Първата му официална визита зад граница бе в Париж през 1998 г. заради Световното първенство, а в последните 15 години не е пропуснал финал в Шампионска лига. Тази негова страст се отразява пряко на Фелчут, който се сдобива със собствен отбор през 2007 г. - "Академия Пушкаш". 
 
Клубът е кръстен на великия унгарски играч Ференц Пушкаш, макар местните да се шегуват, че самият футболист едва ли някога е чувал за скромното им градче. Отборът е основан в деня, в който легендата трябваше да навърши 80 години.
 
През 2013 г. тимът се изкачва до унгарския елит, а година по-късно се сдобива с нов стадион, който е изключително странно бижу - "Панчо Арена". Панчо е прякорът на Пушкаш от годините му в "Реал" (Мадрид)

И именно на този стадион България ще се изправи срещу Казахстан днес в 19 часа.

Фотосите от тази уникална арена са смайващи - вижте ги в галерията.
 
Капацитетът на стадиона е 3816 седящи места - два пъти повече от населението на Фелчут. Според някои, отвън прилича на замък, според други - на катедрала. Изобщо не е изключено да ви напомня и на къщичката на Баба Яга или някоя друга героиня от детски приказки. Факт е, че видът му е впечатляващ, различен, а преди година спечели наградата за най-луксозен стадион в света. 
 
На VIP паркинга на стадиона има запазено място за много унгарски олигарси и политици.

Мачовете на "Академия Пушкаш" са събитията, на които може да се види целият унгарски елит на едно място. Местните се шегуват, че независимо дали се интересуваш от футбол или не, ако искаш среща с Орбан, то "Панчо Арена" е мястото, той винаги е там.
 
Стадионът не е построен пряко от правителството, но по проекти, които доста съмнително печели именно община Фелчут.

Самата арена пък е на по-малко от стотина метра от дома на Орбан, именно заради това мястото му на паркинга винаги е свободно - той просто излиза от вкъщи и ... вече е на стадиона.
 
Всъщност земята върху която е построен "Панчо Арена" е собственост на Орбан, той благородно я дарява на клуба. Единствено съпругата му била против грандиозния проект, защото хвърлял сянка върху кухнята им.
 
Стойността на страхотното съоръжение е 12 милиона евро, като община Фелчут не е дала нито стотинка, дори клубът е получил 10 милиона евро след построяването на стадиона, отново по странна схема от страна на правителството.
 
"Панчо Арена" не е единственият в Унгария, построен по подобен начин. Още няколко града се сдобиват със стадиони, като общото е, че кметовете им са все приятели на Орбан

Но никой не може да се мери със стадиона във Фелчут, определян от мнозина като най-красив и изящен в Европа.
 
Във Фелчут е и най-добрата школа в Унгария. "Академия Пушкаш" взима всички талантливи футболисти в страната и ги развива, юношеският отбор се представя много силно в редица международни турнири, като почти всичките му играчи са унгарски младежки национали.
 
България и Казахстан ще са първите национални тимове, които ще имат честта да излязат на "Панчо Арена" - бижуто, чието построяване разбуни духовете в Унгария.

Ако Виктор Орбан не е възпрепятстван от държавни дела, може да хвърля по едно око на мача.

Даже и телевизор няма да му е нужен, а ще поглежда от терасата си.