Окрилени от многото фенове по трибуните, и стъпването на новата трева на "Армията", футболистите на Милен Радуканов стигнаха до класирането напред, и чакат своя съперник измежду Славия и Пирин.

Вижте видео от двубоя ЦСКА 2:1 Литекс

Милен Радуканов: Надиграхме тотално Литекс


Любо Пенев: Накрая ни вкараха нелеп гол

ЦСКА игра по-добре през първото полувреме, като от първата минута опитваше непрестанно да тормози отбраната на Литекс, която и без това бе в променена формация. Грегъри Нелсън и Спас Делев направиха пропуски през вратата на "оранжевите", преди ЦСКА да излезе напред в резултата в 28-та минута.

Спас Делев: На Армията въздухът е друг


"Армейският" тим заслужено поведе след около половин час игра, като владееше повече топката в тези минути, и имаше по-интересни хрумвания. Голмайстор за "червените" за пореден път бе Спас Делев, с активното съдействие на вратаря Виничус Баривиейра.

Борис Галчев изведе Грегъри Нелсън отдясно, той центрира, а Баривиейра нескопосано отигра първия удар на Делев, и подари топката на нападателя, за да си я добави той във вратата. При паса на Галчев към Нелсън, Платини бе в засада, но реферът остави играта да продължи.

До края на полувремето и Тодор Янчев имаше шанс да се разпише, оставен сам-самичък на 12 метра от вратата, стреля, но Виничус този път са намеси добре.

След почивката обаче шампионът излезе по-мобилизиран и бързо успя да натика ЦСКА в собствената му половина. Иван Караджов имаше сериозна заслуга резултатът да се запази доста дълго в полза на "червените", въпреки добрите възможности пред Александър Барт и Светослав Тодоров.

Все пак Литекс изравни резултата в 68-та минута. Георги Миланов се разписа с глава, от границата на вратарското поле, след центриране на Христо Янев от корнер. Дока пропусна още едно положение за "оранжевите", но нещата си отиваха към продължения.

ЦСКА обаче явно не смяташе да играе още половин час, и в 87-та минута стигна до победата. Голът на успеха отново бе дело на Спас Делев, макар и след куриозен рикошет в тялото на Пламен Николов, който излъга Виничиус, и влетя във вратата му.

Шокираният състав на Литекс не успя да реагира повече, а и нямаше време за реакция. Старши треньорът Любослав Пенев пусна в игра чист нападател в лицето на Деян Джерманович, но всичко в полуфинала вече бе приключило. Късметът и крилете бяха на гърба на ЦСКА, и със завръщането си на "Армията", ЦСКА се завърна и на финала.