Двата отбора изиграха страхотен мач, в който имаха своите шансове. Със сериозна заслуга за успеха бе вратарят на Реал Икер Касияс, който в редовното време на няколко пъти спаси предотврати сигурни попадения.

Вижте видео от двубоя Барселона 0:1 Реал Мадрид

Гол на Педро пък бе правилно отменен заради засада. Трофеят бе първи за Жозе Моуриньо в Мадрид, а с този мач сблъсъците между Реал и Барса далеч няма да спрат. След седмица двата отбора ще се изправят в първи полуфинал в Шампионската лига.

Двубоят на "Местая" започна с много битка по терена, а по-опасният отбор през първата част бе Реал. Играчите на Жозе Моуриньо наложиха сериозна преса в средата на терена и рядко позволяваха на Барса да организира типичните си многоходови атаки.

Гуардиола: Продължаваме напред към титлата и ”Уембли”

Първото голово положение дойде в 12-ата минута. Йозил подаде към Роналдо в полето, португалецът шутира, но от голлинията Масчерано изби. Малко по-късно Йозил отправи опасен удар, който излезе в аут. В 36-ата минута след нова бърза атака топката стигна до Роналдо, който от малък ъгъл стреля силно, но Пинто спаси.

През второто полувреме двубоят продължи да бъде напрегнат, като ролите на терена се размениха. Барса започна да атакува по-опасно и дори стигна до гол на Педро в 69-ата минута, но попадението бе отменено заради засада.

В 75-ата минута Касияс направи две ключови намеси. Вратарят първо спаси опасен удар на Меси по земя, а секунди след това спаси вратата си и след шут на Педро. Девет минути преди последния съдийски сигнал отново Касияс се оказа последна преграда пред гола. Меси пусна добър пас в коридор към Иниеста, който от 10 метра стреля в левия ъгъл, но в последния момент с върха на пръстите Касияс изби в корнер.

В последната минута от редовното време и Пинто трябваше да се намесва решително, избивайки в корнер удар с десния крак на Ди Мария. В крайна сметка голове в редовното време нямаше и двете продължения станаха факт.

В тях първото положение се откри пред Роналдо. В 98-ата минута той се откъсна от отбраната на Барса и отправи силен диагонален удар, който мина на сантиметри в аут. Пет минути по-късно отново Роналдо се оказа на върха на атаката, но този път не сгреши. Марсело и Ди Мария комбинираха отлично по левия фланг, аржентинецът центрира отлично към Роналдо, който надскочи Адриано и с точен удар с глава матира Пинто - 1:0 за Реал.

До края на мача нови голове нямаше и Реал вдигна първия си трофей под ръководството на Жозе Моуриньо.