Юнайтед имаха тотално надмощие през първите 45 минути и пропуснаха близо една дузина шансове пред вратата на Мануел Нойер. Още в 3-та минута Уейн Рууни се опита да изненада вратаря на Шалке 04, като изпрати топката в горния му ляв ъгъл, но Нойер успя да спаси. Три минути по-късно Парк излезе в добра ситуация, но германският национал отново спаси.

Вижте видео от двубоя Шалке 0:2 Манчестър Юнайтед

Парк изведе Ернандес сам срещу Нойер в 14-та минута, но стражът на домакините отново спаси. Натискът на Манчестър Юнайтед продължи и в 21-та минута Ернандес стреля встрани от вратата на Нойер. Минута по-късно Чичарито комбинира с Рууни и той стреля, но неточно.

В 26-та минута Ернандес отново бе изведен в добра позиция, но от малък ъгъл стреля в аут. В 27-та минута Видич сложи топката на главата на Гигс, който стреля, но Нойер отново показа невероятен рефлекс и спаси. Защитата на Шалке продължи с колебливите си изяви и в 36-та минута Ернандес изскочи сам срещу Нойер, но германският вратар спаси.

Две минути по-късно Фабио можеше да порази целта, но ударът му мина над напречната греда. В последната минута на първото полувреме Райън Гигс излезе сам срещу Нойер, но германският национал спаси с лявата ръка удара на уелсеца и запази резултата 0:0 на полувремето.

През второто полувреме футболистите на сър Алекс Фъргюсън намалиха темпото, но въпреки това успяха да вкарат два гола и да се доближат до финала на "Уембли". В самото начало на второто полувреме невероятен пропуск направи Райън Гигс. В 51-та минута гол на Хавиер Ернандес бе отменен заради засада. В ответната атака Хурадо можеше да вкара, но ударът му мина встрани от вратата на Ван дер Саар.

Манчестър Юнайтед поведе в 67-та минута, когато Рууни пусна чудесен извеждащ пас към Гигс, който прокара топката между краката на Нойер за 0:1. Само две минути по-късно в 69-та Ернандес подаде към Уейн Рууни, който бе оставен непокрит и нямаше проблеми да вкара за 0:2.

В оставащите минути до края на срещата играчите на Манчестър Юнайтед можеха да отбележат още голове, но Нани, Гигс, Рууни и Ернандес направиха нови пропуски. Така Манчестър Юнайтед има повече от комфортен аванс преди мача реванш на "Олд Трафорд", който е след една седмица, съобщи Гонг.