Меси беше точен в 76-ата и в 87-ата минута. С попаденията той вече има на сметката си 11 гола от 11 мача. Интересното също така е, че Меси вече има 51 гола във всички турнири от началото на сезона.

Моуриньо: Понякога футболния свят ме отвращава

Гуардиола: Меси е красотата в нашата игра, той е нашата игра


Двубоят на "Сантяго Бернабеу" започна равностойно. Очаквано "белия балет" действаше доста компактно в защита и не оставяше празни пространства на съперника. Впечатление правеше изнесената игра на Пепе. На моменти централният защитник беше зад гърба на Кристиано Роналдо, а задачата му повече от ясна - да руши.

Вижте видео от двубоя Реал Мадрид 0:2 Барселона

Първият точен удар беше отправен в 4-ата минута след шут от въздуха на Шави право в ръцете на Икер Касияс. В ответната атаката пък Роналдо по земя не успя да затрудни Виктор Валдес.

В 11-ата минута Давид Вия проби отляво, тръгна успоредно на големия пеналт и с диагонален удар прати топката покрай дясната греда на Касияс. След още четвърт час Шави изтърва най-добрата възможност не само за своя тим, но и в мача. Халфът беше изведен от Меси зад защитата и стреля по земя. Икер Касияс обаче внимаваше и успя да парира шута.

Пет минути преди почивката гостите искаха червен картон за Арбелоа за удар без топка срещу Педро. На повторение обаче се видя ясно, че защитникът просто препречва пътя на противника си в централната част на терена при опит за контраатака.

В първата минута от продължението Роналдо затрудни максимално Валдес, който първо се справи с неговия удар, а след това и с този на Йозил очи в очи с него. Съдията обаче вдигна засада на германеца. Секунди по-късно прозвуча и последният съдийски сигнал за първите 45 минути.

На влизане в тунела обаче част от играчите на двата отбора се спречкаха. Наложи се съдии и треньори да успокояват страстите. В крайна сметка резервният вратар Пинто получи червен картон и остави отбора си без втори страж.

На полувремето Моуриньо реагира с пускането в игра на Еманиел Адебайор. В действителност играта се пораздвижи и за двата отбора. В 61-ата минута обаче Реал остана с човек по-малко. Изключително грубо влизане на Пепе в краката на Даниел Алвеш провокира Волфганг Щарк да покаже червен картон на португалеца. Въпреки че Алвеш беше изнесен на носилка, Моуриньо продължаваше да оспорва решението. В крайна сметка и той беше изпъден и догледа двубоя от трибуните. Посредством листчета от джобен тефтер Жозе даваше указания на един от помощниците си, информира ТопСпорт.

В 68-ата Барса беше много близо до попадение. Давидя Вия проби отляво и шутира, Касияс обаче изби. На малкия пенал дебнеше Педро, който с много усилия засече топката с глава, но тя мина покрай дясната греда на вратаря на домакините.

Каталунците продължаваха да имат пълен контрол над топката. Разиграваха постоянно, но до гол не успяваха да стигнат. В 76-ата минута обаче Афелай проби отдясно, навлезе в наказателното поле и пусна успоредно на малкия пеналт. Там на скорост влизаше Лионел Меси, който засече подаването и право между краката на Икер Касияс опъна мрежата на домакините.

Гостите не се отказаха да търсят още един гол като се имаше на предвид, че са и с човек повече. Така и стана в 87-ата минута, когато почти от центъра, Лионел Меси се разходи "като на парад" измежду футболистите в бяло и очи в очи с Касияс пусна топката покрай него за крайното 2:0.

Адебайор: Футболът е игра за мъже, в Барса плачат като бебета

Касияс: Можем само да мълчим

Чаби Алонсо: Реферът реши мача

 

Фърдинанд нарече Барса симуланти

Барселона обмисля да подаде жалба до УЕФА срещу Моуриньо

Меси на гол от изравняване на рекорд в ШЛ