Челси пък е втори и другата седмица има пряк сблъсък за титлата на "Олд Трафорд". В герой за "артилеристите" се превърна Арън Рамзи, който вкара единственото попадение. Той обаче се появи в стартовия състав в последния момент, след като Сеск Фабрегас първоначално бе обявен за титуляр, но впоследствие отпадна от тима и на негово място в стартовите 11 попадна именно Рамзи.

Сър Алекс: Не може съдията да бърка в такива мачове

Съдийските грешки също имаха своето място в двубоя, след като бяха подминати по една чиста дузпа и за двата тима. Първо Видич игра с ръка в наказателното си поле, а в 87-ата минута Клиши събори Майкъл Оуен, но дузпа на последва.

Още във 2-ата минута Робин ван Перси стреля добре, но се оказа, че е в положение на засада. В 3-ата минута след сериозно разбъркване топката попадна в Джак Уилшър, който не успя да уцели вратата от изключително чиста позиция. В 7-ата минута Клиши проби отлично и центрира прострелно Уолкът, който отблизо не успя да вкара.

В 15-ата минута Евра изби току пред погледа на Уолкът, който чакаше на опразнена врата. В 20-ата минута Юнайтед създаде първата си наистина сериозна ситуация за гол. Фабио получи хубав пас и навлезе в наказателното поле, след което пробва да подаде в малкото наказателно поле към Ернандес, но в последния момент топката бе избита в корнер.

В 31-ата минута дойде най-скандалният момент в мача. Уолкът центрира силно отдясно, а Видич протегна ръката си и изби топката в наказателното поле точно пред погледа на Робин ван Перси. Скандална ситуация за дузпа за Арсенал, но такава не последва.

В 38-ата минута Юнайтед направи добра атака, но хубав удар на Уейн Руни бе избит в корнер. В 43-ата минута пък Андерсон стреля, но право в ръцете на Войчех Шчесни. Така, първото полувреме завърши при равенство 0:0.

В 48-ата минута дойде първото добро положение за второто полувреме. Уейн Руни изпълни прекрасно пряк свободен удар и Шчесни с мъка изби, а Евра от много малък ъгъл не успя да преодолее стража на гостите.

В 52-ата минута домакините отвърнаха, след като Бакари Саня стреля много отдалеч, но топката мина покрай гредата. В 55-ата минута Арсенал все пак поведе. Робин ван Перси получи топката отдясно, напредна и запази топката от няколко бранители на Юнайтед, след което пусна към нахлуващия на скорост Арън Рамзи, а той откри резултата - 1:0.

След гола Манчестър Юнайтед засили натиска си. В 60-ата минута Неманя Видич пробва да обстрелва вратата на Шчесни, след центриране от корнер. Малко по-късно Патрис Евра имаше претенции за дузпа, но такава не последва. В 73-ата минута на терена се появи българският нападател Димитър Бербатов, който замени абсолютно незабележимия в този двубой Хавиер Ернандес.

В 77-ата минута Уейн Руни изведе Луиш Нани сам срещу вратаря, макар и малко по диагонал, а португалецът стреля, но Шчесни се справи прекрасно. В ответната атака Робин ван перси отблизо не успя да вкара от много малък ъгъл. В 82-ата минута Арсенал направи убийствена контраатака, но капита на "артилеристите" в този мач Ван Перси не успя да подаде добре и прати топката в тъч.

В 87-ата минута имаше ситуация за дузпа за Юнайтед. Клиши събори Оуен, но нарушение не последва. В последните минути Юнайтед не успя да направи нищо повече и допусна Челси да се доближи само на 3 точки до първото място, съобщи ТопСпорт.