Гара Дембеле направи поредния си хеттрик, въпреки че можеше да вкара още 2-3 гола. Другите попадения вкараха Жанвион Юлу Матондо и Даниел Младенов. Мачът на "Георги Аспарухов" изненадващо започна с две опасности пред вратата на Пламен Илиев. "Сините" обаче успяха да открият резултата с първата си по-сериозна атака в половината на Сливен.

Ясен Петров: Всичко планирано от нас се случи

Гонзо: По принцип Ясен Петров е треньор на Левски до юни

Исмаил Иса добре подаде към Гара Дембеле, който от близко разстояние стреля в тялото на Евгени Караманов. Вратарят опита да избие, но топката все пак продължи пътя си към вратата му. Дембеле първо не успя да я уцели, но в крайна сметка с много усилия все пак я добута в мрежата от самата голлиния.

След гола домакините продължиха да бъдат по-добрият отбор и изпуснаха няколко добри възможности за втори гол. Най-сериозната бе пред Дембеле, който бе изведен сам срещу Караманов, но ударът му бе избит от вратаря в корнер. Голмайсторът на Левски се реваншира в 25-а минута, когато с чудесно центриране в наказателното поле намери Жанвион Юлу Матондо, който майсторски с глава вкара във вратата на Караманов за 2:0.

Белгиецът отпразнува попадението си със зрелищен танц, който повиши настроението сред зрителите на Герена. Четири минути по-късно комбинация между Дембеле и Матондо отново се оказа голова, като този път Дембеле бе голмайсторът. След грешка на Макенджиев, топката стигна до Матондо, който с успореден на аутлинията пас намери французина, за когото не бе проблем да вкара втория си гол в мача.

До края на полувремето не се случи нищо интересно и "сините" се оттеглиха на почивка с комфортна преднина. Второто полувреме не се различаваше по нищо в сравнение с първото и домакините бяха пълни господари на терена, съобщи Гонг.

Пред футболистите на Левски се откриха куп положения, от които резултатът можеше да стане дори по-разгромен от 5:0. Веско Минев показа страхотна техника в 53-а минута, когато разигра чудесно топката с Йовов и Дембеле, след което остана срещу вратаря на Сливен и технично го прехвърли с копване на топката. Тя обаче не пожела да влезе във вратата и удари страничната греда.

Исмаил Иса също бе близо до гол, но ударът му бе избит от голлинията от бранител на Сливен. Звездата Гара Дембеле си навлече гнева на публиката с многобройните си фрапантни пропуски. Французинът на два пъти бе извеждан сам срещу Караманов, но не успя да преодолее вратаря.

В 75-а минута Дембеле не успя да овладее топката след центриране, тя обаче попадна отляво в Даниел Младенов, който с плътен удар под тялото на Караманов вкара четвърти гол.

В 87-а минута Дембеле все пак оформи своя хеттрик. "Сините" осъществиха бърза контраатака, Иса подаде към голмайстора, който премина без проблеми покрай няколко бранители на Сливен, след което технично вкара през краката на Караманов.

След победата Левски остана на второ място с 54 точки, на 8 зад лидера Литекс. Сливен се смъкна на 16-а позиция със 17 точки, на 3 зад спасителното 13-о място.