Българският футболист Димитър Бербатов започна мача като титуляр и остана на терена до 77-а минута. Той не успя да запише името си сред голмайсторите, но се отчете с асистенция.

Вижте видео от двубоя Манчестър Юнайтед 4:1 Шалке

Двубоят на "Олд Трафорд" започна равностойно с игра предимно в средата на терена. В 13-а минута Бербатов показа прекрасната си техника като навърза няколко бранители на Шалке в наказателното поле, но пасът му бе пресечен от Мануел Нойер.

Сър Алекс: Снощи не спах, но си струваше

Домакините показаха сериозна ефективност и при първото си по-сериозно положение вкараха гол. Учида сбърка паса си и топката бе открадната от Нани, той я даде на Дарън Гибсън, който перфектно асистира на нахлуващия Антонио Валенсия. Еквадорецът пое топката и от 6 метра без проблеми вкара в левия ъгъл.

Само 5 минути по-късно Юнайтед стигна до втори гол, който на практика реши всичко в сблъсъка. Голмайсторът Валенсия върна услугата на Гибсън като го намери добре на границата на наказателното поле, откъдето халфът с мощен удар хвана неподготвен Мануел Нойер, който в опита си да хване топката, я довкара във вратата си.

Вторият гол явно успокои "червените дяволи", които позволиха на своя съперник все пак да стигне до едно попадение в 35-а минута. Смолинг загуби топката, която попадна в Хурадо и испанецът с мощен изстрел от 16 метра вкара в горния ляв ъгъл, оставяйки Едвин Ван дер Сар без никаква възможност да реагира.

До края на полувремето не се случи нищо интересно и двата отбора се оттеглиха на почивка при минимална преднина за Юнайтед. През второто полувреме на терена имаше само един отбор – този на домакините, които съвсем заслужено стигнаха до нови два гола, съобщи Гонг.

Бербатов отправи единственият си удар към вратата в 55-а минута, когато засече с глава центриране от корнер, но ударът му беше твърде лек. Още в същата минута българинът подаде добре на Андерсон, но ударът му бе брилянтно спасен от Нойер.

В 71-а минута Смолинг се разписа, но попадението не бе зачетено заради засада. Минута по-късно обаче третият гол за Юнайтед бе факт. Нани се справи без проблеми с Метцелдер и подаде към Андерсон. Първият удар на бразилеца бе блокиран, но при добавката почти от легнало положение халфът вкара за 3:1.

В 76-а минута Нани намери добре Бербатов отдясно, българинът показа, че не е егоист и с перфектен пас даде топката на Андерсон, който от близко разстояние без проблеми вкара втория си гол в мача.

Веднага след гола, Бербатов напусна терена, а неговото място зае Майкъл Оуен. В оставащите минути двубоят просто се доиграваше и не се случи нищо интересно на терена, освен един опасен удар на Оуен, спасен добре от Нойер, както и незачетен заради засада гол на резервата Хунтелаар.

Рууни: ”Уембли”, Юнайтед идва!

Така на финала на Шампионската лига на 28 май на "Уембли" един срещу друг ще се изправят Ман Юнайтед и Барселона.