Димитър Бербатов не взе участие в двубоя. Благодарение на успеха Манчестър Юнайтед направи огромна крачка към рекордната 19-та титла.

Бербо: Имам силен сезон, отбелязах доста голове


До края на сезона момчетата на Алекс Фъргюсън се нуждаят от една точка, за да триумфират на родна сцена. Срещата на "Олд Трафорд" започна по мечтан за домакините начин. Още в 35-ата секунда Парк изведе Хавиер Ернандес сам срещу вратаря на Челси. Чичарито не загуби концентрация и със слаб, но точен удар покрай Чех откри резултата – 1:0.

Силният домакински натиск продължи и в 8-ата минута Юнайтед бе близо до втори гол. Уейн Руни отправи страховит удар от около 25 метра, като само котешкият рефлекс на Чех предотврати сигурен гол. В 11-ата минута отново Чичарито бе в центъра на вниманието. Нападателят получи нов страхотен пас, но от 3-4 метра фронтално срещу Чех не успя да нанесе удар. Уникален пропуск на мексиканеца.

В 15-ата минута гостите отново трепнаха. Валенсия се справи с лекота с Ашли Коул и подаде към Руни, чийто удар от границата на полето "облиза" левия страничен стълб. Лондончани погледнаха към вратата на Юнайтед чак в 18-ата минута. Тогава Дрогба и Калу опитаха удари в рамките на няколко секунди, но Ван дер Сaар не допусна изненади.

В 23-ата минута Юнайтед нанесе втория си удар. След късо изпълнение на корнер топката стигна до Гигс, който финтира Калу и центрира в полето, където Видич с глава не сгреши – 2:0. В ответната атака Ван дер Сар спаси по уникален начин удар с глава на Калу. Малко по-късно Дрогба опита да изненада опитния страж на домакините, но и неговият удар бе лесно разгадан от Ван дер Сaар.

В следващите няколко минути Челси наложи териториален натиск, който обаче доведе само до няколко хаотични удара на Дрогба. На почивката Карло Анчелоти реагира, извършвайки две промени. На терена обаче не се появи нито Торес, нито Анелка. Изборът на италианеца падна върху Алекс и Рамиреш, които заеха местата на Давид Луис и Микел.

Смяна имаше и в състава на Юнайтед, където Евънс замени О’Шей. Първата голова опасност сред почивката отново бе за домакините. В 53-ата минута Валенсия проби отлично по фланга и центрира в полето, където Лампард игра с ръка. Главният съдия обаче не посочи бялата точка, което вбеси феновете на домакините.

Половин час преди края на мача се случи логичното. Анчелоти се реши да пусне втори нападател и вкара в игра Торес за сметка на Калу. В 69-ата минута по-активната игра на Челси най-после даде резултата. Рамиреш центрира в полето, Иванович свали с глава към Лампард, който от 3-4 метра върна интригата в мача – 2:1, информира ТопСпорт.

В ответната атака Юнайтед пропусна уникално положение. Чичарито подаде към Руuни, който на празна врата отправи удар, но топката се отби в крак на играч на "сините". Страхотен шанс за Челси.

Изключително интересни и драматични бяха последните 10 минути на мача. На два пъти Юнайтед пропиля чисти положения. Първо Рuуни бе изведен сам срещу Чех, но се засуети и позволи топката да му бъде отнета. В 86-ата минута и Чичарито бе близо до гол, но от 3 метра стреля в аут. 2 минути преди края Ван дер Саaр осната на мястото си след силен удар на Торес, но за радост на феновете на домакините топката излезе в аут.

В крайна сметка нови голове не паднаха и Юнайтед направи голяма крачка към трофея в Премиърлийг.