Те просто бяха неузнаваеми тази вечер в Минск. След безобразно първо полувреме, когато Беларус вкара гол след фрапантна грешка на Владислав Стоянов и удари 2 греди, в играта ни се внесе лек импулс от влизането на Станислав Манолев след почивката, но въпреки това, целият тим приличаше на сбирщина от махалата.

Домакините на няколко пъти се подиграха с цялата ни защита и удариха още 2 греди, които ни спасиха от пълно унижение. Само припомняме, че на 31 май сборен отбор на Корсика ни би в Аячо. Тази загуба е втора за годината, а през 2011-а сме били само Кипър през март.

Още от първата минута Беларус ни подхвана. В 9-ата минута Воронков удари греда от 25 метра и добре че Калачов беше в засада, иначе още от този момент щеше да губим в резултата. Играта ни куцаше във всяка линия. Най-много грешки направи Николай Бодуров, който на няколко пъти беше разминаван като "пътен знак". Впечатление направи и неубедителната игра на футболистите, разположени вдясно, а именно Иван Стоянов и Чавдар Янков.

Чак в 23-ата минута Маркиньос отправи тежък удар, но над вратата. Ивелин Попов пък се отчете с пета към Спас Делев, но бързакът беше в засада. Домакините разиграваха без особени проблеми пред нашето наказателно поле, а защитниците ни не знаеха къде се намират. При една такава атака Беларус откри. Вратарят ни Владислав Стоянов впечатли с виртуозно спасяване при удар с глава на Верхоцов, но при добавката направи фрапантна грешка. Кисляк, който закла Франция, му вкара от аутлинията.

После Иван Иванов спаси вратата ни, изчиствайки от голлинията. Пет минути преди края на слабото за националите полувреме Беларус тресна за втори път гредата. Мартинович бе оставен непокрит и стреля след триходова комбинация, Владо Стоянов отби с пръстите си и топката срещна напречната греда. Чак в 43-ата минута България създаде нещо. Острото центриране на Благо Георгиев от свободен удар обаче беше избито преди Бандаловски да засече с глава във вратата.

На полувремето Матеус извади Занев, Иван Стоянов и Делев, а пусна Манолев, Миланов и Генков. Манолев се включи много добре и беше в основата на няколко добри атаки. Нашите отправиха първия си точен удар в мача чак в 49-ата минута. Последваха опити на Иван Иванов, Манолев и Благо Георгиев, които обаче не се увенчаха с успех, просто защото бяха прекалено анемични. В 60-ата минута Беларус тресна трета греда в мача. Кисляк направи безпомощен Владислав Стоянов от 25 метра и само напречната греда ни спаси от втори гол.

След въпросната ситуация Николай Димитров замени Маркиньос, а Костадин Стоянов – Иван Бандаловски. Беларус пак ни подхвана. В 79-ата минута при флангова акция Владислав Стоянов едвам успя да захлупи топката за да не влезе в мрежата ни, предаде Novsport.

Матеус: Трябва да сме благодарни, че паднахме с този резултат

Матеус напусна бесен стадиона в Минск

Благо: С тази игра нищо добро не ни чака

Бандаловски: Млад отбор сме, трябва ни време

Владислав Стоянов: Можем да променим играта си до мача с Англия

Ивелин Попов: Бяхме доста дезориентирани