"Моряците" започнаха много надъхано мача си с Левски и още в 5-та минута Хектор Паломино изстреля мощен шут от над 20 метра, който срещна горната греда на Илиев и спаси гостите от гол. Черно море обаче продължи с многоходовите комбинации, а защитата на софиянци в лицето на Александър Башлиев, Ларс Рисп, Иво Иванов и Орлин Старокин често се пропукваше.

Логично в 36-та минута домакините поведоха, след като Паломино напредна 20 метра с топката и пусна пас към Дончо Атанасов, който намери Капитанов сам пред Пламен Илиев. За последния не бе трудно да вкара за 1:0, а в началото на второто полувреме бе нанесен и следващият удар за Левски. Истинската перла в селекцията на варненци Паломино тръгна от центъра и изпревари по детински начин Рисп, за да разстреля с диагонален шут Илиев за 2:0.

Стефан Генов: Постигнахме голяма победа

Гонзо: След такава тежка загуба ми е трудно да говоря

Батков иска пет поредни победи от Левски

До края Левски се отчете само с прекрасно попадение от фаул на Иван Цветков, докато "моряците" вкараха и трети гол чрез Петков в добавеното време на мача. "Сините" бяха категорично надиграни и паднаха за първи път от Черно море в "А" група от 33 години насам.

Видима-Раковски пък изигра прекрасен мач срещу Литекс и благодарение на пропуските на ловчанлии, откри резултата в 55-та минута. Ангел Русев намери непокрит в наказателното поле Стойков, а последният вкара за 1:0. В края на двубоя гостите се изнервиха, но все пак стигнаха до изравнителен гол чрез Светльо Тодоров, който се разписа от дузпа за фаул срещу Янев.

Лудогорец обърна до 2:1Берое при гостуването си в Стара Загора, след като Бачев бе открил за домакините. Голове на Бакалов и Генчев обаче донесоха успеха на гостите.

Локо Пловдив взе "железничарското" дерби след успех с 2:1 над съименника си от София. Сержиньо бе главно действащо лице в двубоя, след като вкара два гола за отбора си, а след това бе изгонен за втори жълт картон в последните минути на мача. Мешич вкара за гостите в 87-та минута.

Монтана успя да спечели с 2:1 мача си Калиакра, но домакините ликуваха едва в края след попадение на Едуардо в 88-та минута. Преди това голове бяха вкарали Воденичаров за Монтана и Заков за гостите, предаде БГНЕС.