Пред 36 000 души на стадиона българите не показаха никаква креативност и логично бяха надиграни от гостите, които се разписаха от почти всички свои по-сериозни положения.

Българите издържаха само 13 минути след началния сигнал, когато Гари Кейхил се разписа за 1:0 след грешка в нашата защита и добър пас на Гарет Бари.

В 21-та минута Стюарт Даунинг центрира от корнер, а Уейн Рууни се извиси пред погледа на цялата ни защита и удвои резултата.

Вялите опити на нашите играчи за атаки бяха спирани лесно от противниковата отбрана. Все пак с удари се отличиха Мартин Петров и Ивелин Попов.

В продължението на първата част падна и третия гол за гостите, като отново точен бе Рууни, който вкара на празна врата след пас на Уолкът.

През втората част гостите съвсем свалиха темпото, но все пак им остана време да нацелят гредата след добра контраатака в 55-та минута и удар с глава на Даунинг.

Някои фенове пък напуснаха преждевременно стадиона, предвид поредния резил на националите.

Така Англия излезе начело в квалификационната ни група с 14 точки, с три пред Черна гора, който играе при резултата с Уелс при резултат 2:0 в полза на британците. България пък продължава да е предпоследна с 5 и дори може да бъде изместена от Уелс, ако те стигнат до победа срещу Черна гора.

Бербо: Лечков мъти водата, тръпката ми е другаде

Матеус: Всички видяха разликата в класите

Боби Михайлов: Резултатът не отразява това, което показахме

Мартин Петров: За пореден път ни изнесоха лекция

Бандаловски: Лампард струва колкото целия ни отбор

Живко Миланов: Срещу такъв отбор трябва да имаш и малко шанс

Капело: Доволен съм от цялостното представяне на отбора