Любопитното е, че италианците реализираха и двете си попадения секунди след първия и секунди преди последния съдийски сигнал. Каталунците имаха игрово преимущество, но в крайна сметка грешките в защита ги лишиха от заслужена победа.

Двубоят на "Камп Ноу" започна повече от интересно, след като Милан поведе още в 25-ата секунда! Пато сюрпризира защитниците на Барса, които сякаш още си завързваха обувките и откри. Бразилецът получи топка в средата на терена, чукна я покрай слисаните бранители на Барса, надбяга ги и с техничен удар под плонжа на вратаря откри.

Домакините реагираха като ужилени и упражниха силен натиск. В 13-ата мин. след неубедителна игра на Дзамброта, Вия успя да стреля от малък ъгъл, но в аут. Милан отвърна с добро положение за Боатенг, но от удобно положение ганаецът стреля крайно неточно.

В 30-ата мин. Алвеш пусна хитър пас към Меси, аржентинецът се обърна и веднага стреля, но топката облиза външната част на гредата. Аржентинецът обаче се реваншира малко по-късно.

Той тръгна от дъгата, навлезе отляво в пеналта и пусна успореден на голлинията пас към Педро. За младокът не остана нищо друго, освен да насочи топката в опразнената врата за 1:1.

Двата тима извършиха по една смяна в края на полувремето. Контузеният Иниеста бе заменен от Фабрегас, а Алгери извади Боатенг и пусна на негово място Амборзини без ганаецът видимо да има травма.

Логичното се случи малко след почивката,когато Барса поведе. Даивд Вия изпълни по невероятен начин пряк свободен удар и въпреки, че Абиати положи всички усилия да достигне топката, тя все пак влетя в горния му ъгъл.

Този гол сякаш пречупи нещо у играчите на Милан, които с едно-две изключение не сътвориха нищо, за да избегнат загубата. Каталунците пък имаха желание за още голове, но особено интересните моменти пред Абиати също липсваха.

И когато всички вече виждаха логичната победа на домакините, Милан успя да изравни в добавеното време, сякаш от нищото. Тиаго Силва засече с глава едно центриране от корнер и донесе точката на "росонерите".

В другия мач от групата Виктория (Пилзен) и БАТЕ Борисов също поделиха точките след реми 1:1. Бакош откри за чехите в сами край на първата част, а Ренан изравни за белорусите в 68-ата минута, информира ТопСпорт.