Резултатът откри през първата част Нани с много хубав гол. През второто полувреме обаче високият Питър Крауч успя да изравни, оформяйки крайното 1:1. За кеф на всички българи като титуляр в селекцията на сър Алекс Фъргюсън се появи Димитър Бербатов. Митко замени Уейн Руни, който бе оставен в Манчестър поради лека травма.

В течение на мача травма получи и друг основен нападател на тима - Хавиер Ернандес. Мачът започна със сериозен шок за тима на Юнайтед. Първо Еванс се контузи на загрявката и се наложи Антонио Валенсия непредвидено да излиза като титуляр. След това още в 3-ата минута при първата добра ситуация за Юнайтед Чичарито се сблъска с вратаря на домакините и напусна мача контузен. В тази ситуация тимът на сър Алекс Фъргюсън можеше да претендира и за дузпа, тъй като Уудгейт избута мексиканският нападател в гръб. Дузпа обаче нямаше. На мястото на Чичарито пък влезе Майкъл Оуен, който си партнираше с Димитър Бербатов.

Домакините пробваха да натиснат съперника си по най-обичайния начин - с центрирания и тъчове, които са със силата на фаулове за тима на Стоук. До гол обаче не се стигна. Първо попадение отбелязаха момчетата на Фъргюсън. В 27-ата минута Нани размени двойно подаване с Флетчър, навърза бранител на Стоук и вкара много добре за 1:0 в полза на гостите.

Веднага след попадението домакините натиснаха и Уилкинсън имаше шанс за гол. В 35-ата минута пък Де Хеа спаси невероятен удар на Уолтърс, който нахлу мощно в наказателното поле. Испанският страж се намеси отлично и изби топката в горната греда, съобщи ТопСпорт.

Още с началото на втората част домакините натиснаха и показаха, че ще търсят изравняването. То стана факт в 52-ата минута. Етерингтън центрира от корнер и Питър Крауч използва предимството си във въздуха, за да иразвнят. Де Хеа също може да бъде винен, след като не помръдна от голлинията си при центрирането.

Още в следващата атака Димитър Бербатов създаде шанс пред своите съотборници. Митко проби и подаде успоредно на голлинията, но там нямаше кой да засече доброто иначе подаване.

До края на мача Крауч изпусна още един гол за Стоук, а пропускът на мача бе дело на ветерана Райън Гигс в добавеното време. Така или иначе, първата загуба на точки за Юнайтед за сезона вече е факт.